EjendomsWatch

Nonnekloster bliver til billige boliger

Efter flere år uden almennyttigt byggeri har byrådet i Næstved godkender fire projekter. De første ventes at stå klar i 2018.

Det tidligere nonnekloster i Næstved er senest blevet brugt som vandrehjem. Nu skal der indrettes almene boliger. Foto: Danhostel/PR

Efter flere års reelt byggestop for kommunalt støttet byggeri, godkender Næstved Byråd i fire projekter med i alt 145 boliger. Næstved Kommune støtter med godt 8 mio. kr., skriver Dagbladet Køge.

Med den kommunale godkendelse kan boligselskaberne fortsætte planlægningen, og i løbet af 2018 bliver de første nye boliger klar indflytning. Der er tale om både store og helt små boliger placeret rundt i den sydvestsjællandske by.

Mest bynært er Boligselskabet Sjællands projekt for Vandrerhjemmet på Præstøvej. Det er planen, at der skal indrettes 22 familieboliger og 11 små billige boliger i det tidligere nonnekloster.

På Sneppevej vil boligselskabet Lejerbo opføre 34 almene boliger i forskellig størrelse. Boligerne skal fordeles i fire klynger, og der er tale om billige boliger. Modellen er Lejerbos såkaldte startbo-koncept. Hovedtanken er, at bygge billigt uden at det ser billigt ud. Den samlede byggepris for de 34 boliger er beregnet til 30 mio. kr.

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Forsinkede luksuslejligheder i Næstved står klar til oktober

10 boligselskaber går sammen om digitalisering

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor pensionsmidler tilflød både Horsens og Helsingør, en diskret fond solgte fra i København, MT Højgaard tabte penge, mens NCC købte op og hvor makkerparret bag Gefion Group uddybede deres forretningsmodel i et i interview med EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier