EjendomsWatch

Nonnekloster bliver til billige boliger

Efter flere år uden almennyttigt byggeri har byrådet i Næstved godkender fire projekter. De første ventes at stå klar i 2018.

Det tidligere nonnekloster i Næstved er senest blevet brugt som vandrehjem. Nu skal der indrettes almene boliger. | Foto: Danhostel/PR

Efter flere års reelt byggestop for kommunalt støttet byggeri, godkender Næstved Byråd i fire projekter med i alt 145 boliger. Næstved Kommune støtter med godt 8 mio. kr., skriver Dagbladet Køge.

Med den kommunale godkendelse kan boligselskaberne fortsætte planlægningen, og i løbet af 2018 bliver de første nye boliger klar indflytning. Der er tale om både store og helt små boliger placeret rundt i den sydvestsjællandske by.

Mest bynært er Boligselskabet Sjællands projekt for Vandrerhjemmet på Præstøvej. Det er planen, at der skal indrettes 22 familieboliger og 11 små billige boliger i det tidligere nonnekloster.

På Sneppevej vil boligselskabet Lejerbo opføre 34 almene boliger i forskellig størrelse. Boligerne skal fordeles i fire klynger, og der er tale om billige boliger. Modellen er Lejerbos såkaldte startbo-koncept. Hovedtanken er, at bygge billigt uden at det ser billigt ud. Den samlede byggepris for de 34 boliger er beregnet til 30 mio. kr.

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Forsinkede luksuslejligheder i Næstved står klar til oktober

10 boligselskaber går sammen om digitalisering

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier