Medie: Danica arbejder på opkøb af SEB Pension

Danica arbejder på et indledende stadie på at opsluge SEB Pension, hvilket vil bringe pensionsselskabet op på en størrelse lig konkurrenten PFA, skriver Insidebusiness. Konsulent ser de to pensionsspillere som et perfekt match.
SEB's hovedkontor i København.
SEB's hovedkontor i København.
AF MICHAEL DUELUND, FINANSWATCH

En konsolidering af de større i pensionsbranchen kan være under opsejling. Danica arbejder på at overtage SEB Pension, og de to selskaber er i en indledende dialog om opkøbet, skriver Insidebusiness på baggrund af "en række centralt placerede kilder".

Ingen af selskaberne ønsker at kommentere historien over for Insidebusiness, men ifølge erhvervsmediet er SEB Pensions svenske ejere ikke afvisende over for at sælge sin danske pensionsforretning, som man overtog fra Codan i 2004.

"SEB har en kundebestand, der meget ligner den, man har i Danica. Historisk set havde SEB mange privatkunder, men i dag er fokus primært på virksomheder. Derfor vil det være oplagt for Danica at høste en række synergier ved at overtage SEB," siger Jørgen Svendsen fra konsulenthuset AFPR til Insidebusiness.

Et eventuelt opkøb vil ifølge de seneste tal fra Forsikring & Pension bringe Danicas samlede bruttopræmier og medlemsbidrag op på 26,7 mia. kr., mens klassens største spiller, PFA, sidder på 27 mia. kr. Nordea Liv og Pension, der i dag er det tredjestørste pensionsselskab efter PFA og Danica, har en portefølje på 13,3 mia. kr.

Danica Pension udvider Aalborg-center med Magasin

Danica hiver Nordea i retten i huslejestrid

SEB frasælger ejendomme for over en halv mia. kr. 

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også