EjendomsWatch

Grønlands hovedstad vil udvikle for milliarder

Nuuk har udsigt til en helt ny bydel, der skal give boliger til yderligere 5000 mennesker, institutioner, erhverv og kultur. Første skridt er at sprænge hul i et fjeld.

Foto: BIG

Grønlands hovedstad, Nuuk, har vokseværk, og derfor er et byudviklingsprojekt til 4-5 mia. kr. sat i gang. Ifølge Børsen er projektet Siorarsiorfik det største af sin slags i Grønlands historie og første gang, at landets myndigheder arbejder sammen med private aktører om byudvikling.

Ifølge planen, der tidligere har været omtalt på EjendomsWatch, skal der om seks til otte år bo omkring 5000 mennesker og stå 1600 nye boliger klar. I løbet af de næste ti år skulle antallet af nye boliger vokse til 2500.

"Der er kæmpe boligmangel i Nuuk. Vi mangler erhvervslokaler, og vi mangler daginstitutioner. Byen skal udvikle sig. Og vi adresserer de aktuelle problemstillinger i en samlet plan," siger Asii Chemnitz Narup, borgmester i Nuuk, til Børsen.

Derudover skal der bygges tre skoler, 10 daginstitutioner og 20.000 kvm nye erhvervslokaler, et nyt kunstmuseum og et indendørs stadion, som er tegnet af den danske arkitekt Bjarke Ingels. Projektets første skridt bliver at sprænge hul i et fjeld for at etablere en kilometerlang tunnel, hvor bydelen skal ligge på den anden side, fordi Nuuk er omkranset af netop fjelde og hav.

Medie: Danske pensionspenge i grønlandsk milliardprojekt

Dansk stjernearkitekt skal bygge stadion i Grønland

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier