EjendomsWatch

Grønlands hovedstad vil udvikle for milliarder

Nuuk har udsigt til en helt ny bydel, der skal give boliger til yderligere 5000 mennesker, institutioner, erhverv og kultur. Første skridt er at sprænge hul i et fjeld.

Foto: BIG

Grønlands hovedstad, Nuuk, har vokseværk, og derfor er et byudviklingsprojekt til 4-5 mia. kr. sat i gang. Ifølge Børsen er projektet Siorarsiorfik det største af sin slags i Grønlands historie og første gang, at landets myndigheder arbejder sammen med private aktører om byudvikling.

Ifølge planen, der tidligere har været omtalt på EjendomsWatch, skal der om seks til otte år bo omkring 5000 mennesker og stå 1600 nye boliger klar. I løbet af de næste ti år skulle antallet af nye boliger vokse til 2500.

"Der er kæmpe boligmangel i Nuuk. Vi mangler erhvervslokaler, og vi mangler daginstitutioner. Byen skal udvikle sig. Og vi adresserer de aktuelle problemstillinger i en samlet plan," siger Asii Chemnitz Narup, borgmester i Nuuk, til Børsen.

Derudover skal der bygges tre skoler, 10 daginstitutioner og 20.000 kvm nye erhvervslokaler, et nyt kunstmuseum og et indendørs stadion, som er tegnet af den danske arkitekt Bjarke Ingels. Projektets første skridt bliver at sprænge hul i et fjeld for at etablere en kilometerlang tunnel, hvor bydelen skal ligge på den anden side, fordi Nuuk er omkranset af netop fjelde og hav.

Medie: Danske pensionspenge i grønlandsk milliardprojekt

Dansk stjernearkitekt skal bygge stadion i Grønland

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier