EjendomsWatch

Nedlagt hospital i Nordsjælland nærmer sig et salg

Esbønderup Sygehus, der har været nedlagt siden 2011, er tæt på et salg til statens ejendomsselskab. Borgmester efterlyser nye boliger i området.

Asylsøgere har det seneste år benyttet det nedlagte Esbønderup Sygehus i Nordsjælland. Nu er et salg til Freja Ejendomme tilsyneladende tæt på. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Vintergaard.

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, kan snart supplere sin ejendomsportefølje af bl.a. gamle rådhuse, politistationer og retsbygninger med endnu en hospitalsbygning i Gribskov Kommune.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er en aftale ved at falde på plads mellem ejeren, Region Hovedstaden, og Freja Ejendomme omkring Esbønderup Sygehus, som har været nedlagt som sygehus siden 2011.

"Det er forventningen, at vi kan opnå en aftale i løbet af et par måneder," siger Søren Helsted, vicedirektør i Center for ejendomme i Region Hovedstaden, til avisen.

Tidligere har det knebet med at finde købet til hospitalet, som de sidste halvandet år har fungeret som asylcenter under Røde Kors.

Borgmester i Gribskov Kommune Kim Valentin (V) siger til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke håber, at prisen bliver for høj, og at tiden er moden til, at der nu skal tænkes i boligprojekter i Esbønderup.

Liebhaver-udvikler køber over 25.000 kvm nedlagt sygehus

Tidligere sygehus bliver til ny Aarhus-bydel

Rådgivere udskiftes efter budgetskred på 425 mio. kr.

Freja Ejendomme rykker rundt i toppen  

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier