EjendomsWatch

Nedlagt hospital i Nordsjælland nærmer sig et salg

Esbønderup Sygehus, der har været nedlagt siden 2011, er tæt på et salg til statens ejendomsselskab. Borgmester efterlyser nye boliger i området.

Asylsøgere har det seneste år benyttet det nedlagte Esbønderup Sygehus i Nordsjælland. Nu er et salg til Freja Ejendomme tilsyneladende tæt på. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Vintergaard.

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, kan snart supplere sin ejendomsportefølje af bl.a. gamle rådhuse, politistationer og retsbygninger med endnu en hospitalsbygning i Gribskov Kommune.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er en aftale ved at falde på plads mellem ejeren, Region Hovedstaden, og Freja Ejendomme omkring Esbønderup Sygehus, som har været nedlagt som sygehus siden 2011.

"Det er forventningen, at vi kan opnå en aftale i løbet af et par måneder," siger Søren Helsted, vicedirektør i Center for ejendomme i Region Hovedstaden, til avisen.

Tidligere har det knebet med at finde købet til hospitalet, som de sidste halvandet år har fungeret som asylcenter under Røde Kors.

Borgmester i Gribskov Kommune Kim Valentin (V) siger til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke håber, at prisen bliver for høj, og at tiden er moden til, at der nu skal tænkes i boligprojekter i Esbønderup.

Liebhaver-udvikler køber over 25.000 kvm nedlagt sygehus

Tidligere sygehus bliver til ny Aarhus-bydel

Rådgivere udskiftes efter budgetskred på 425 mio. kr.

Freja Ejendomme rykker rundt i toppen  

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier