EjendomsWatch

Nedlagt hospital i Nordsjælland nærmer sig et salg

Esbønderup Sygehus, der har været nedlagt siden 2011, er tæt på et salg til statens ejendomsselskab. Borgmester efterlyser nye boliger i området.

Asylsøgere har det seneste år benyttet det nedlagte Esbønderup Sygehus i Nordsjælland. Nu er et salg til Freja Ejendomme tilsyneladende tæt på. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Vintergaard.

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, kan snart supplere sin ejendomsportefølje af bl.a. gamle rådhuse, politistationer og retsbygninger med endnu en hospitalsbygning i Gribskov Kommune.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er en aftale ved at falde på plads mellem ejeren, Region Hovedstaden, og Freja Ejendomme omkring Esbønderup Sygehus, som har været nedlagt som sygehus siden 2011.

"Det er forventningen, at vi kan opnå en aftale i løbet af et par måneder," siger Søren Helsted, vicedirektør i Center for ejendomme i Region Hovedstaden, til avisen.

Tidligere har det knebet med at finde købet til hospitalet, som de sidste halvandet år har fungeret som asylcenter under Røde Kors.

Borgmester i Gribskov Kommune Kim Valentin (V) siger til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke håber, at prisen bliver for høj, og at tiden er moden til, at der nu skal tænkes i boligprojekter i Esbønderup.

Liebhaver-udvikler køber over 25.000 kvm nedlagt sygehus

Tidligere sygehus bliver til ny Aarhus-bydel

Rådgivere udskiftes efter budgetskred på 425 mio. kr.

Freja Ejendomme rykker rundt i toppen  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier