Pensionskasser vil øge deres engagement i ejendomme

Yderligere milliardbeløb skal anbringes i ejendomme, lyder det fra både Sampension og PFA.
Foto: PR
Foto: PR
AF LEONORA BECK OG JØRGEN BENDSEN

Danskernes pensionsmilliarder skal helst yngle flere milliarder. I en verden, hvor renterne er negative, kaster pensionskasser sig i stigende grad over alternative investeringer, og her er ejendomme et populært investeringsobjekt.

Det gælder også for PFA og Sampension, som har besluttet at skyde endnu flere friske pensionsmilliarder i mursten, skriver Børsen. Dermed er signalet modsat end fra eksempelvis Nordea Liv & Pension, der for nylig sagde fra over for flere ejendomme.

Sampension vil lægge yderligere 7 mia. kr. i ejendomme over de kommende fem år, mens PFA forventer, at ejendomsporteføljen vokser med 13 mia. kr. frem mod 2020, så man til den tid har 60 mia. kr. stående i ejendomme, både direkte og indirekte i ind- og udland.

"Vi skal øge vores ejendomsinvesteringer betydeligt, og meget af det kommer til at være i udlandet. Vi har allerede en meget betydelig portefølje i Danmark," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Børsen.

Det fremgår ikke, om ejendommes procentvise andel af den samlede pensionsformue også vil blive opjusteret eller om stigningen blot følger den almindelige vækst i pensionsindbetalinger.

Nordea-direktør melder pas på flere ejendomme

SEB frasælger ejendomme for over en halv mia. kr.

PKA og Enggaard bygger for 400 mio. kr. i Aalborg

ATP Ejendomme strammer grebet i sin investeringsstrategi  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også