EjendomsWatch

Pensionskasser vil øge deres engagement i ejendomme

Yderligere milliardbeløb skal anbringes i ejendomme, lyder det fra både Sampension og PFA.

Foto: PR

Danskernes pensionsmilliarder skal helst yngle flere milliarder. I en verden, hvor renterne er negative, kaster pensionskasser sig i stigende grad over alternative investeringer, og her er ejendomme et populært investeringsobjekt.

Det gælder også for PFA og Sampension, som har besluttet at skyde endnu flere friske pensionsmilliarder i mursten, skriver Børsen. Dermed er signalet modsat end fra eksempelvis Nordea Liv & Pension, der for nylig sagde fra over for flere ejendomme.

Sampension vil lægge yderligere 7 mia. kr. i ejendomme over de kommende fem år, mens PFA forventer, at ejendomsporteføljen vokser med 13 mia. kr. frem mod 2020, så man til den tid har 60 mia. kr. stående i ejendomme, både direkte og indirekte i ind- og udland.

"Vi skal øge vores ejendomsinvesteringer betydeligt, og meget af det kommer til at være i udlandet. Vi har allerede en meget betydelig portefølje i Danmark," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Børsen.

Det fremgår ikke, om ejendommes procentvise andel af den samlede pensionsformue også vil blive opjusteret eller om stigningen blot følger den almindelige vækst i pensionsindbetalinger.

Nordea-direktør melder pas på flere ejendomme

SEB frasælger ejendomme for over en halv mia. kr.

PKA og Enggaard bygger for 400 mio. kr. i Aalborg

ATP Ejendomme strammer grebet i sin investeringsstrategi  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier