EjendomsWatch

Transportminister åbner op for ny Øresundstunnel

Både i Sverige og Danmark åbner infrastrukturministrene op for muligheden for at etablere en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Foto: POLFOTO/DRESLING JENS/arkiv

Den danske transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil kigge nærmere på mulighederne for at etablere en Øresundstunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Det skriver han i et skriftligt svar til Børsen.

"Regeringen vil gerne undersøge mulighederne for at brugerfinansiere nye infrastrukturprojekter, og en fast HH-forbindelse er et projekt, man kan overveje at undersøge nærmere, hvis svenskerne ønsker det," lyder det fra Ole Birk Olesen i svaret.

Det glæder den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson, der også gerne vil se på muligheden for en ny Øresundsforbindelse.

Er politikerne på begge sider af sundet parate til at tage skridtet videre, står Industriens Pension, PFA og den svenske entreprenørkoncern Skanska klar til at smide milliarder efter en ny tunnel til Sverige, der ifølge interesseorganisationen HH-gruppen er estimeret til at koste 34 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier