EjendomsWatch

Transportminister åbner op for ny Øresundstunnel

Både i Sverige og Danmark åbner infrastrukturministrene op for muligheden for at etablere en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Foto: POLFOTO/DRESLING JENS/arkiv

Den danske transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil kigge nærmere på mulighederne for at etablere en Øresundstunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

Det skriver han i et skriftligt svar til Børsen.

"Regeringen vil gerne undersøge mulighederne for at brugerfinansiere nye infrastrukturprojekter, og en fast HH-forbindelse er et projekt, man kan overveje at undersøge nærmere, hvis svenskerne ønsker det," lyder det fra Ole Birk Olesen i svaret.

Det glæder den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson, der også gerne vil se på muligheden for en ny Øresundsforbindelse.

Er politikerne på begge sider af sundet parate til at tage skridtet videre, står Industriens Pension, PFA og den svenske entreprenørkoncern Skanska klar til at smide milliarder efter en ny tunnel til Sverige, der ifølge interesseorganisationen HH-gruppen er estimeret til at koste 34 mia. kr.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier