Medie: Copenhagen Capital køber ind gennem ledelsens netværk

Det børsnoterede ejendomsselskab har i flere tilfælde købt ind hos folk tæt på selskabets ledelse, skriver Børsen. Manglende oplysninger om transaktionerne får både fondsbørsen og Dansk Aktionærforening til at løfte øjenbrynene.
I decemer 2016 købte Copenhagen Capital ejendommen Prinsessegade 61-63, der ligger på Christianshavn få hundrede meter fra Christianias hovedindgang, af et selskab ejet af Jens Kindberg. | Foto: Google Street View
I decemer 2016 købte Copenhagen Capital ejendommen Prinsessegade 61-63, der ligger på Christianshavn få hundrede meter fra Christianias hovedindgang, af et selskab ejet af Jens Kindberg. | Foto: Google Street View

Når det børsnoterede ejendomssselskab Copenhagen Capital køber nye ejendomme i København, så er det ifølge Børsen i flere tilfælde købt af personer fra topledelsens netværk, mens fondsbørsen ikke er blevet oplyst om sælgernes identitet.

Det får Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, til at påpege vigtigheden af gennemsigtighed. Hos fondsbørsen fortæller overvågningschef Jakob Kaule, at den type oplysninger kan have en relevans.

"Hvis et selskab indgår en transaktion, som ikke sker på markedsvilkår eller afviger fra normale handelsbetingelser, kan der være en pligt for selskabet til at oplyse markedet om, på hvilke parametre handlen afviger. Herunder kan det være af betydning at oplyse, hvem der er modpart i handlen," siger han til Børsen.

Copenhagen Capital har blandt andet købt flere ejendomme af Jenka Holding, der er ejet af finansmanden og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti Jens Kindberg. Både Copenhagen Capitals direktør, Lisbeth Bak, og selskabets tidligere formand, Dag Kaj Schønberg, var i 2014 en del af Københavns Andelskasse sammen med Jens Kindberg, som også tidligt efter selskabets opstart i 2007 hjalp med finansiering af ejendomme.

Alligevel mener Lisbeth Bak ikke, at det har været nødvendigt at oplyse fondsbørsen om relationen til sælgeren.

"Hvis vi havde tænkt, at det var relevant, havde vi jo nok gjort det," siger hun til Børsen.

Ejendomsselskab køber Christiania-nabo af konservativ folketingskandidat

Copenhagen Capital udpeger ny bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand i Copenhagen Capital mistænkt for kursmanipulation

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også