EjendomsWatch

PFA's ejendomme giver højere afkast i første kvartal

Der er fremgang at spore i afkastet for pensionskassens ejendomsinvesteringer fra årets start sammenlignet med sidste år.

Allan Polack, adm. direktør hos PFA | Foto: PR

Ejendomme gav et afkast på 1,0 mia. kr. svarende til 2,4 pct. i første kvartal for PFA, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Det er en fremgang på 2,1 procentpoint sammenlignet med første kvartal i 2016.

"Efter det gode årsresultat fra 2016, er det tilfredsstillende, at vi med afsæt i vores Strategi2020 fortsætter den positive udvikling ind i 2017. Vi skaber et solidt afkast på op til 5,2 pct. på ét kvartal, og indbetalingerne stiger samlet med 13 pct. På samme tid effektiviserer vi fortsat driften og reducerer derved omkostningerne pr. forsikret med 2 pct.," siger Allan Polack, adm. direktør hos PFA, i en pressemeddelelse.

Senest har PFA Ejendomme taget den første ejendom i brug i forbindelse med en ny boligstrategi, hvor pensionskassen samarbejder med ejendomsforvaltningsselskabet Deas. Målsætningen for PFA Ejendomme er at opbygge en større portefølje af udlejningsejendomme i boligsegmentet for op til 4 mia. kr. i og uden for København i de kommende år.

Deas bistår PFA i at nå 4 mia. kr. i boligejendomme

Samtidig er PFA gået med i en ny fond med fokus på logistikejendomme hos den nordiske udbyder af ejendomsfonde, NREP

NREP lover tocifret afkast på ny logistikfond på 8 mia. kr.

PFA-chef: Vi går forsigtigt til værks med alternative investeringer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier