ATP Ejendomme har stor gavn af sin størrelse

Den danske pensionskæmpe ATP har fordel af sin relativt store pengetank, når det gælder ejendomsinvesteringer i ind- og udland. Direktør påpeger, at volumen ikke er eneste succeskriterie.
Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad.
Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad.

Pensionkæmpen ATP har fordel af sin størrelse, når de helt store ejendomsinvesteringer skal hentes hjem. Det siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, til Berlingske Business' annoncetillæg Ejendomme.

Han ser, at antallet af konkurrenter falder i antal, jo større og mere komplekse transaktionerne er.

"Men det er nu en filosofi, vi altid har arbejdet med — at vi ser på, hvor vi som stor investor har en fordel. Det kan for eksempel være dét, at vi er i stand til at gå ind i større og mere komplekse projekter. Men det er ikke en ensporet strategi, og vi kan sagtens også købe mindre ejendomme i for eksempel København, hvis vi mener, det er attraktivt og kan sikre langsigtede, stabile afkast til gavn for ATP’s medlemmer," siger Michael Nielsen.

Senest har ATP Ejendomme i et partnerskab med franskbaserede Axa Investment Managers - Real Assets erhvervet hotelprojektet Nhow Amsterdam RAI Hotel i Hollands hovedstad, Amsterdam. De to ejere investerer hver 50 pct. i projektet, der runder en værdi på over 1 mia. kr. ifølge EjendomsWatch' oplysninger.

Hotellet vil indeholde 650 værelser og bliver det største hotel i Benelux-landene, når det står færdigt i andet halvår 2019.

ATP investerer i Hollands største hotelprojekt

ATP-direktør har positive forventninger til 2017-resultatet

Efter milliardhandel: ATP åben for at købe mere af Solstra

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også