EjendomsWatch

Ejendomsfamilie henter hotelkæde til hjertet af København

Kendt ejendom tæt på Rådhuspladsen får nu hollandsk hotelkæde som lejer. For ejendommens ejere er det et skridt i planen om at gøre området, hvor de ejer flere ejendomme, mere attraktivt.

Foto: PR

Den hollandske hotelkæde Citizen M etablerer sit første hotel hotel i Skandinavien i Dagmarhus ved Rådhuspladsen i København, lyder det i en pressemeddelelse. Den nuværende kontorejendom skal konverteres til et hotel med 230 værelser.

"Aftalen blev skrevet under på det rette tidspunkt, da vi ser stor vækst og potentiale i markedet. København er en innovativ og trendy by, som bliver bed med at tiltrække erhvervsfolk og turister fra hele verden. Byen er et perfekt match for alle rejsende mennesker," siger Rattan Chadha, adm. direktør hos Citizen M, i pressemeddelelsen.

Ejendommen er ejet af familien Hildebrandt, som samlet ejer 6 ud af de 10 matrikler i den karré, der afgrænses af Axel Torv, Jernbanegade, H.C. Andersens Boulevard og Studiestræde. Familien Hildebrandt består af forældrene Jørgen Henrik og Aase samt deres tre voksne børn. Sønnen Claus Hildebrandt er direktør og største aktionær i de selskaber, hvor ejendommene i karréen er placeret.

"Citizen M vil bringe et af det mest innovative hoteller til Skandinaviens design-hovedstad," siger Claus Hildebrandt i meddelelsen.

Udover Ascot Hotel i Studiestræde, som familien selv ejer og driver, rummer familiens ejendomme i karréen blandt andet biografen Dagmar i det historiske Dagmarhus på Jernbanegade, en række restauranter især vendt mod Axeltorv samt en række kontorlejemål. Derudover ejer familien også det nyligt istandsatte Hotel Sankt Annæ mellem Nyhavn og Amalienborg.

Gammelt smuglerhotel går efter mere end overnattende gæster

Følger områdets udvikling

Over for EjendomsWatch har Claus Hildebrandt tidligere beskrevet, hvordan familien er gået fra at udvikle en ejendom til at udvikle kvarteret omrking karréen ved Dagmarhus. Her er der fokus på at få de rigtige restauranter og andre erhvervsdrivende ind i bunden og sørge for, at de ligger rigtigt i forhold til hinanden og derigennem højne kvarteret, så bolig- og kontorudlejningen også kan matche.

"Vi vil have hele kvarteret til at hænge sammen for at få det rigtige miks af lejere både kontor og boliger samt biografer, restauranter og hoteller. Vi går efter at udvikle kvarteret til en destination i takt med, at der foregår en udvikling rundt om kvarteret" sagde Claus Hildebrandt i maj 2016.

Udviklingen rundt omkring karréen drejer sig især om opførelsen af vartegnene Axel Towers og den tilgængelighed, som kontorejendommenes parkeringskælder vil tilføre kvarteret. Parkering under de nye tårne på den tidligere Scala-grund bliver om få år suppleret af metroen med stop ved både Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård.

"Du har alle muligheder for at skabe noget godt i det område, hvis du tænker dig lidt om," lød vurderingen fra Claus Hildebrandt.

Ejendomsfamilie vil sætte liv i kendt karré

Nyt københavnsk hotel i seks etager løber op i mindst en halv milliard kr.

"Ekstrem" efterspørgsel på ejendomme til hoteller i København

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier