EjendomsWatch

Pensionsmilliarder veksles til boliger i Aalborg

Landets pensionskasser har i stigende grad fået øjnene op for investeringer i boliger i Aalborg. Borgmesteren forventer, at det vil trække endnu flere investorer til.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Pensionsselskaberne har fået øjnene op for Nordjylland.

De investerer lige nu flere milliarder i byggeri i Aalborg.

Pensionsmilliarderne bliver lige nu vekslet til både lejligheder og erhvervs-ejendomme i Aalborg. Det giver kommunen helt nye muligheder, fortæller borgmester, Thomas Kastrup-Larsen til DR P4 Nordjylland.

"Pensionspengene sikrer, at by-udviklingen i Aalborg går endnu stærkere, end den ellers ville. Vi får bygget nogle boliger og ejendomme, der ellers ikke ville blive bygget. for der er jo også en bund i kommunekassen."

Fire pensionsselskaber bygger i Aalborg. Et af dem er PFA, der også overvejer kraftigt at bygge i eksempelvis Hjørring og Frederikshavn. Michael Bruhn er direktør for ejendomsafdelingen:

"Der er en positiv befolkningstilvækst i byerne. Der er en fornuftig økonomi. Der er nogle gode job og så er der også en herlighedsværdi - altså her er rart at bo."

For få år siden investerede pensionsselskaberne næsten ikke i Nordjylland. Thomas Kastrup-Larsen håber nu, at den gode udvikling vil fortsætte.

"Når de først begynder at investere, vil de trække flere andre, store investorer med sig."

PFA har blandt andet investeret en halv milliard kroner i byggerier ved Østre Havn i Aalborg.

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt  

Vokseværk i Aalborg trækker flere og flere investorer til 

Aalborg-matador må ændre i planer for havnebyggeri 

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Nordjylland)

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier