EjendomsWatch

Pensionsmilliarder veksles til boliger i Aalborg

Landets pensionskasser har i stigende grad fået øjnene op for investeringer i boliger i Aalborg. Borgmesteren forventer, at det vil trække endnu flere investorer til.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Pensionsselskaberne har fået øjnene op for Nordjylland.

De investerer lige nu flere milliarder i byggeri i Aalborg.

Pensionsmilliarderne bliver lige nu vekslet til både lejligheder og erhvervs-ejendomme i Aalborg. Det giver kommunen helt nye muligheder, fortæller borgmester, Thomas Kastrup-Larsen til DR P4 Nordjylland.

"Pensionspengene sikrer, at by-udviklingen i Aalborg går endnu stærkere, end den ellers ville. Vi får bygget nogle boliger og ejendomme, der ellers ikke ville blive bygget. for der er jo også en bund i kommunekassen."

Fire pensionsselskaber bygger i Aalborg. Et af dem er PFA, der også overvejer kraftigt at bygge i eksempelvis Hjørring og Frederikshavn. Michael Bruhn er direktør for ejendomsafdelingen:

"Der er en positiv befolkningstilvækst i byerne. Der er en fornuftig økonomi. Der er nogle gode job og så er der også en herlighedsværdi - altså her er rart at bo."

For få år siden investerede pensionsselskaberne næsten ikke i Nordjylland. Thomas Kastrup-Larsen håber nu, at den gode udvikling vil fortsætte.

"Når de først begynder at investere, vil de trække flere andre, store investorer med sig."

PFA har blandt andet investeret en halv milliard kroner i byggerier ved Østre Havn i Aalborg.

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt  

Vokseværk i Aalborg trækker flere og flere investorer til 

Aalborg-matador må ændre i planer for havnebyggeri 

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Nordjylland)

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier