EjendomsWatch

Nordicom-formand: Væsentlig fremdrift i økonomisk genrejsning

Ejendomsselskabet Nordicom har positive forventninger til udbyttet af de igangværende drøftelser med långivere.

Foto: PR

Det børsnoterede ejendomsselskab Nordicom, der har været økonomisk nødlidende siden 2009, er med ny en ejerkreds anført af britiske Park Street Asset Management godt på vej til at få selskabet på fode igen, fremgår det af årsrapporten fra selskabet torsdag.

Årets resultat efter skat udgør 43,5 mio. kr. mod 39,5 mio. kr. i 2015, mens resultatet før værdireguleringer, EBVAT, endte på 24,9 mio. kr. — en spids over året før.

"Nordicom har i 2016 gjort betydelige fremskridt i restruktureringsprocessen, og selvom der udestår væsentlige elementer, forventes det, at restruktureringsplanen kan gennemføres på tilfredsstillende vilkår," skriver selskabet i årsregnskabet.

Her fremgår det, at forhandlinger med koncernens finansielle kreditorer stadig pågår, men at de forventes afsluttet i løbet af 1. halvår 2017.

Som en del af planen skal en del gæld konverteres til aktiekapital, fremgår det. Dermed får kreditorerne del i en eventuel upside for Nordicom-aktien.

Øget tomgang i 2016

I 2016 måtte Nordicom se sin tomgangsprocent stige fra 10,8 til 11,4 pct.

"Stigningen skyldes, at Nordicom i en stor del af 2016 har haft begrænsede økonomiske rammer til at foretage nødvendige indretninger til nye lejere," lyder det fra selskabet.

Nordicom har det forløbte år solgt ejendomme i Rungsted Kyst, København S, i Ringsted, Højbjerg og Roskilde

"Aftaler med koncernens finansielle kreditorer indgået i 2016 og 2017 har som led i restruktureringsplanen, sammen med tidligere salg af ejendomme medført, at finansiel gæld på 127 mio. kr. i 2017 enten er nedbragt, eftergivet eller omlagt til gæld med lang binding, hvilket har medført en positiv egenkapitaleffekt på ca. 54 mio. kr.," skriver Nordicom, der med udgangen af 2016 havde en negativ egenkapital på 35 mio. kr. — en forbedring fra minus 91 mio. kr. ved indgangen til året.

"I 2017 vil vi fokusere på at fortsætte dialogen med koncernens finansielle kreditorer samt restruktureringsplanens gennemførelse og dermed skabe et stærkt fundament for den fremtidige udvikling af Nordicom," udtaler Pradeep Pattem, bestyrelsesformand i Nordicom i årsrapporten.

For hele året lyder prognosen på et EBVAT-resultat på 30-40 mio. kr.

Indisk storaktionær røber planer for Nordicom

Islænding, inder, nordmand, franskmand og amerikaner rykker ind i Nordicom

Danske ejendomme for 1,9 mia. kr. på vej på britiske hænder

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier