EjendomsWatch

Pensam har mere end fordoblet ejendomsafkast over ti år

Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde, og finanskriser lærer investorer, hvordan de endnu bedre kan planlægge deres investeringer på en måde, så de giver i det mindste et afkast og nogen gange også et bedre afkast. Pensionskassen Pensam har gennem en årrække forfinet sin ejendomsinvesteringstrategi til at give et afkast på 12,8 procent i 2016.

Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Bundgaard

Mellem 10 og 15 pct. i afkast. Så meget bliver det til nu til dags, når pensionskassen Pensam går ind i ejendomsinvesteringer. For ti år siden lå afkastet på omkring 5 pct. Den øgede afkastgrad har Pensam opnået ved at gå tidligere ind i værdikæden.

”I gamle dage investerede pensionskasserne udelukkende på afkastkrav. Det gjorde vi også i Pensam for 10 år siden, da jeg startede. Devisen var: vi skal have 5 pct. i afkast i København. Og så kiggede man overhovedet ikke på prisen. Sådan investerer vi slet ikke i dag,” forklarer adm. direktør i Pensam, Benny Buchardt Andersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier