EjendomsWatch

SEB Pension fik 8 pct. i afkast på danske ejendomme i 2016

Mens danske ejendomme bidrog positivt, var der tab på den udenlandske portefølje. Ejendomschef er dog tilfreds. (Opdateret)

(Artikel opdateret 8. februar klokken 11.25 med yderligere kommentar fra SEB)

Den svenske storbank SEB, der via sit danske datterselskab SEB Ejendomme råder over en ejendomsportefølje på omkring 7,5 mia. kr., leverede i 2016 et afkast på sine danske ejendomme på 8,1 pct.

Når porteføljen af udenlandske ejendomsinvesteringer regnes med, dykker det samlede afkast dog til 7,1 pct., fordi de udenlandske investeringer bidrager med et negativ afkast på 2,5 pct.

Alligevel er Solveig Rannje, ejendomsdirektør i SEB Ejendomme, der forvalter den danske portefølje, er tilfreds.

”Vi har et stærkt direkte afkast på porteføljen på 4,9 pct., som er resultatet af en målrettet indsats med optimering af driften samt udlejning af ledige arealer. Endvidere er enkelte ejendomme solgt fra, samtidig med at vi har udviklet eksisterende ejendomme i porteføljen," siger hun i en kommentar til EjendomsWatch.

Af nye projekter har SEB Pension 32 rækkehuse på det gamle sukkerkogeri i Odense under opførelse, ligesom der løbende sker konvertering til anden anvendelse, bl.a. til boliger i København og Århus.

Negativ afkast er et forbigående billede

Ejendomschefen beskæftiger sig primært med de danske ejendomme og ønsker ikke at kommentere direkte på årsagerne til det negative afkast i udlandet. Hun fortæller dog, at SEB sidste år havde succes med de udenlandske ejendomsinvesteringer.

"Vi ser det negative afkast som værende et forbigående billede. Sidste år havde vi et afkast på udenlandske ejendomsfonde på 15 pct.," siger hun til EjendomsWatch.

Hovedparten af SEB Ejendommes investeringer ligger i Danmark. Derfor betyder det meget, at området udgør en stabil grundsten i porteføljen.

"Vi har for ca. 6,3 mia. kr. i danske ejendomme og for cirka 1 mia. kr. i udenlandske ejendomsfonde, så det vægter højt at have et stabilt afkast på de danske ejendomme," siger hun.

Hun forklarer, at der er tale om en risikoafvejning, når der købes ejendomme, og i øjeblikket er de danske mursten et godt bud på afkast i forhold til risiko.

"Vi arbejder altid ud fra at balancere risikoen over for afkastmulighederne. Hvor får vi mest for pengene, uden at risikoen bliver for stor? P.t. er hovedparten af vores ejendomsinvesteringer således i danske ejendomme," siger hun.

"Investorerne skal huske, at der kommer lavkonjunktur igen, igen"

Ejendomsbranchens grand old lady

"Vi har hvad vi skal bruge inden for fast ejendom"

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier