EjendomsWatch

Pensionskasse: Alt for store risici i ejendomme

Pædagogernes Pension, som havde et solidt afkastår i 2016, mener, at de ellers så populære alternative investeringer har for høje risici.

Foto: PR

Hold fokus på de klassiske investeringsområder. Sådan lyder det fra Sune Schackenfeldt, direktør i Pædagogernes Pension, i et interview med Insidebusiness.

Her langer han ud efter den opmærksomhed, der som følge af lavrentemiljøet er i pensionsbranchen på alternative investeringer som f.eks. havvindmølleparker og ejendomme. De investeringer er præget af for store risici, mener Sune Schackenfeldt, som kan ende med at koste pensionsopsparerne dyrt.

I stedet mener han, at den succes, som hans egen pensionskasse havde i 2016, hvor PBU har ligget i top på forskellige afkastlister, netop skal tilskrives de klassiske investeringsområder:

”Det er helt grundlæggende sådan, at langt det meste af afkastet for et pensionsselskab skabes i det traditionelle investeringsmiljø. Derfor skal vores investeringsfolk have deres blik stift rettet mod udviklingen på Wall Street, på at analysere om der er bobler i kinesisk økonomi og på udviklingen i rentemarkederne i stedet for at holde øje med en dæmning i Sydamerika,” lyder det blandt andet fra Sune Schackenfeldt.

Priskapløb rammer Industriens Pensions ejendomsambitioner

(Denne artikel er leveret af EjendomsWatchs søstermedie FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier