Centerkæmpe fortsætter udsalg i Norden

Selskabet Steen & Strøm fortsætter sit Skandinaviske ejendomsudsalg og sælger en kontorejendom under opførelse i Malmö.
Emporia shoppingcenter. | Foto: PR
Emporia shoppingcenter. | Foto: PR

Skandinaviens største ejer af shoppingcentre, det franskkontrollerede Steen & Strøm med hovedkontor i Norge, sælger fra endnu en gang.

Det er det svenske ejendomsselskab Kungsleden, der af Steen & Strøm har købt en godt 10.000 kvm kontorbygning i Malmö, der er under opførelsel i Emporia shoppingcenter, oplyser Kungsleden i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter Steen & Strøm — der i Danmark bl.a. ejer Field's i Ørestad — det ejendomsudsalg, som finansdirektør Bjørn Tjaum udtalte sig om til EjendomsWatch i september sidste år.

"Eftersom asset-rotation er en del af vores strategi, kan det ikke udelukkes, at vi vil købe eller sælge shoppingcentre i fremtiden," sagde Bjørn Tjaum.

"Vores strategi er gradvist at ændre sammensætningen af vores shoppingcenterportefølje. Steen & Strøm har senest købt shoppingcentret Oslo City for 3,3 mia. norske kr. (knap 2,7 mia. kr.), og et eventuelt salg vil styrke vores finansielle stilling og frigøre resurser til at videreføre vores position som en ledende shoppingcenteraktør i Skandinavien," sagde Bjørn Tjaum til EjendomsWatch.

Emporia Office ligger i Hyllie i Malmö, og er et af byens mest ekspansive områder med god trafikal forbindelse til både byens hovedbanegård og til Københavns Lufthavn, fremhæves det i meddelelsen.

"Ejendommen er et godt supplement til Kungsledens klynge i Hyllie og styrker vores kundetilbud i Malmö. Ejendommen er næsten fuldt udlejet, og vi ser frem til at byde velkommen til lejere som Capgemini, Lantmäteriet, Peugeot og Atos Medical," siger Ylva Søby Westman, viceadm. direktør hos Kungsleden.

Tidligere har Klépierre, der kontrollerer Steen & Strøm, solgt to shoppingcentre i Skandinavien, nemlig Åsane Storcenter i Bergen i Norge og Torp Köpcentrum1 i Uddevalla i Sverige. Klépierre indkasserede ved frasalgene 235 mio. euro (svarende til godt 1,7 mia. kr.).

De to centre solgte Klépierre til norske Olav Thon Gruppen.

Steen & Strøm frasælger to af sine indkøbscentre

Storcenter-gigant gør klar til frasalg blandt sine 21 shoppingcentre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også