EjendomsWatch

Dyre ejendomme røg uden om byggematadors familiefond

Selvom tre værdifuld ejendomme var testamenteret til byggematador Aage V. Jensens familiefond, havnede de efter hans død i en anden fond.

Foto: Julie Jessen-Petersen/Polfoto (arkiv)

Tre værdifulde bygninger i hovedstadsområdet havnede efter byggematador Aage V. Jensens død ikke i familiefonden Aage V. Jensen Family Foundation, selvom de var testamenteret dertil med tre levende børn og to af sin afdøde søsters børn som arvinger. Det skriver Berlingske Business.

I stedet havnede de tre ejendomme efter Aage V. Jensens død i 1986 i A.V.J Charity Foundation, hvor de fleste af Aage V. Jensens ejendomme, ifølge testamentet som Berlingske har set, var testamenteret til. Dermed går familien glip af millionværdier. Ifølge advokat Leif Skov, der i mange år har forvaltet byggematadorens fondskoncern, blev eksekutor ved Aage V. Jensens død i 1986. Ifølge ham ønskede Aage V. Jensen dog at minimere børnenes arv, da de arvede rigeligt i forvejen.

"Testamentet er oprettet for dansk notar, og problemet med ændringer er, at i så fald skulle Aage V. bevæge sig til Danmark for at underskrive nyt testamente hos notaren. Derfor samler man ofte ændringer af selve testamentet sammen og laver i mellemtiden i stedet enten tillæg til testamentet, afkaldserklæringer eller egentlige aftaler mellem parterne, som så lægges til grund bed bobehandling," siger Leif Skov til mediet.

Ifølge Berlingske er flere af Aage V. Jensens efterkommere først i 2015 blevet bekendt med familiefondens eksistens. Ifølge Leif Skov ønskede Aage V. Jensen ikke, at hans børn og børnebørn skulle have del i værdierne i fonden, som de sidste 30 år har udbetalt godt 50 mio. kr. Den udmelding ønsker efterkommerne dog at udfordre, fordi de ikke finder det dokumenteret, at de er skrevet ud af fonden.

Advokat tager til genmæle mod artikel om hemmelig familiefond

Advokat frygter skattesag i byggematadors fond  

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier