Advokat tager til genmæle mod artikel om hemmelig familiefond

Advokat i Aage V. Jensens Naturfonde kommenterer artikel i Berlingske, hvor han kritiseres for at hemmeligholde en familiefond.
Foto: Erik Kragh/Polfoto (arkiv)
Foto: Erik Kragh/Polfoto (arkiv)

Efter at Berlingske mandag har bragt en artikel om Aage V. Jensens naturfonde — herunder med fokus på advokat Leif Skov, der administrerer fondene — tager Leif Skov nu til genmæle.

Leif Skov bliver af to børnebørn efter stifteren beskyldt for at drive Aage V. Jensens Naturfond med manglende uafhængighed i bestyrelsen og på den måde ikke leve op til reglerne for god fondsledelse.

Danmarks største private jordbesidder kritiseres for inhabilitet

Afsættet er familiefonden Aage V. Jensen Family Foundation, der blev stiftet i 1980, men som senere efterkommere ikke er blevet oplyst om.

"Af overskriften fremgår, at jeg skulle have holdt fonden hemmelig for de berettigede. Det fremgår imidlertid af selve artiklen, at der ikke er hold i denne beskyldning. Fonden var, som også anført inde i artiklen, kendt af børnebørnenes forældre. De var også med til at udgive bogen om deres far, og når familiefonden ikke her er omtalt, så skyldes det en fælles beslutning," skriver Leif Skov.

Han fortsætter:

"Fonden var tillige kendt af hans søskende og mange andre nære venner og bekendte. Når der ikke er sket direkte henvendelse til de to børnebørn skyldes det ganske enkelt, at de ikke var berettigede til støtte. Da oldebørnene nåede en alder, hvor de med rimelighed kunne forventes at opfylde de kriterier, stifteren har stillet som betingelse for støtte, blev alle forældre til oldebørn inviteret til et fælles møde, hvor der blev givet en nærmere orientering om fonden. De to børnebørn udeblev fra dette møde," skriver Leif Skov videre.

I sit genmæke undlader Leif Skov at kommentere juraprofessor Rasmus Kristian Feldthusen, der i Berlingskes artikel udtaler, at familien Skovs dominans i fondene rejser en række spørgsmål:

"Medlemmerne af Skov-familien er i sagens natur ikke uafhængige, hvorfor sammenfaldet af familiemedlemmer i fondene og selskaberne kombineret med dobbeltposter giver anledning til at hæve øjenbrynene. Konstellationen indebærer risici for inhabilitet og for, at der ikke bliver sagt fra eller stillet kritiske spørgsmål på samme måde, som hvis der var tale om en uafhængig person," lyder det i Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også