Haves: Børnehjem, politi- og toldkontor — Søges: Interesserede købere

Et tidligere børnehjem er én ejendom blandt mange, som nu sættes til salg af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.
Det tidligere børnehjem og seminarium på Rømersvej 3 i Odense. | Foto: PR
Det tidligere børnehjem og seminarium på Rømersvej 3 i Odense. | Foto: PR

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, sætter ti tidligere statsejede bygninger til salg. Blandt dem tæller et børnehjem og et tidligere avishus; begge to ejendomme, som statens ejendomsselskab har købt af University College Lillebælt.

"Vi glæder os til at vise ejendommene frem. Det tidligere børnehjem på Rømersvej 3 er en klassisk ejendom med mange flotte detaljer," siger Jes Rovsing, der er salgsdirektør i Freja Ejendomme, i en meddelelse.

Det forhenværende børnehjem i Odense har tidligere huset byens fattige børn. I 1970'erne blev bygningen omdannet til seminarium, og den er sidenhen løbende blevet udvidet. Bygningen blev blandt andet i 2002 udstyret med en sportshal.

Ifølge tingbogen overtog Bygningsstyrelsen ejendommen på Rømersvej i 2016 til en købspris på 33,7 mio. kr. af Professionshøjskolen Lillebælt, også kaldet University College Lillebælt, der nu samler sine aktiviteter andetsteds i byen. Bygningen tæller et samlet bygningsareal på 3784 kvm.

Samlingen af University College Lillebælts aktiviteter har også medført salget af en anden bygning i Odense; en bygning, som oprindeligt blev opført til Fyens Stiftstidende. Den ligger på Blangstedgårdsvej 4 tæt på Rosengårdscentret og Ikea i Odense. Den blev i 2004 totalt ombygget til undervisningsformål også til University College Lillebælt.

Jes Rovsing påpeger i meddelelsen, at ejendommen er i god stand og fortsat oplagt som undervisningsfacilitet.

Prisen for ejendommen lød på 114 mio. kr. i 2016, hvor også den ifølge tingbogen blev købt af Bygningsstyrelsen. Ejendommen tæller 13.000 kvm.

Udover det tidligere børnehjem samt avishuset i Odense er også et forhenværende tinghus i Svendborg sat til salg, ligesom en klassisk toldbygning på Ærø, et politikontor i Herlev og en tidligere universitetsbygning i Roskilde blandt flere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også