EjendomsWatch

Haves: Børnehjem, politi- og toldkontor — Søges: Interesserede købere

Et tidligere børnehjem er én ejendom blandt mange, som nu sættes til salg af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Det tidligere børnehjem og seminarium på Rømersvej 3 i Odense. | Foto: PR

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, sætter ti tidligere statsejede bygninger til salg. Blandt dem tæller et børnehjem og et tidligere avishus; begge to ejendomme, som statens ejendomsselskab har købt af University College Lillebælt.

"Vi glæder os til at vise ejendommene frem. Det tidligere børnehjem på Rømersvej 3 er en klassisk ejendom med mange flotte detaljer," siger Jes Rovsing, der er salgsdirektør i Freja Ejendomme, i en meddelelse.

Det forhenværende børnehjem i Odense har tidligere huset byens fattige børn. I 1970'erne blev bygningen omdannet til seminarium, og den er sidenhen løbende blevet udvidet. Bygningen blev blandt andet i 2002 udstyret med en sportshal.

Ifølge tingbogen overtog Bygningsstyrelsen ejendommen på Rømersvej i 2016 til en købspris på 33,7 mio. kr. af Professionshøjskolen Lillebælt, også kaldet University College Lillebælt, der nu samler sine aktiviteter andetsteds i byen. Bygningen tæller et samlet bygningsareal på 3784 kvm.

Samlingen af University College Lillebælts aktiviteter har også medført salget af en anden bygning i Odense; en bygning, som oprindeligt blev opført til Fyens Stiftstidende. Den ligger på Blangstedgårdsvej 4 tæt på Rosengårdscentret og Ikea i Odense. Den blev i 2004 totalt ombygget til undervisningsformål også til University College Lillebælt.

Jes Rovsing påpeger i meddelelsen, at ejendommen er i god stand og fortsat oplagt som undervisningsfacilitet.

Prisen for ejendommen lød på 114 mio. kr. i 2016, hvor også den ifølge tingbogen blev købt af Bygningsstyrelsen. Ejendommen tæller 13.000 kvm.

Udover det tidligere børnehjem samt avishuset i Odense er også et forhenværende tinghus i Svendborg sat til salg, ligesom en klassisk toldbygning på Ærø, et politikontor i Herlev og en tidligere universitetsbygning i Roskilde blandt flere.

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier