EjendomsWatch

Tidligere ejendomsmilliardær tæt på konkurs efter gældsfinte

Den tidligere ejendomsmatador brugte ifølge retten Radiometer-milliardær Johan Schrøder som stråmand for at slippe ud af gældspost på en halv milliard.

Foto: Steen Wrem/Polfoto/Arkiv

Ejendomsinvestoren Ole Vagner, som i 2007 tjente 1,3 mia. kr. på salget af koncernen Keops, er tæt på at gå personlig konkurs, efter at en planlagt rekonstruktion af hans gæld på 500 mio. kr. afbrydes af Sø- og Handelsretten.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den tidligere ejendomsmatador brugte ifølge anklagen sin ven og forretningspartner, Radiometer-milliardæren Johan Schrøder, til at få stemt rekonstruktionen af gælden igennem, da han købte en fordring fra hovedkreditoren Nykredit for 53 mio. kr. De penge lovede Ole Vagner ifølge retten at betale tilbage til Johan Schrøder.

"Da midlerne til køb af Nykredits engagement (...) skulle tilbagebetales af Ole Vagner, har han reelt købt fordringen, hvorved han indirekte og med egne ord fik kontrol med rekonstruktionen," skriver Torben Kuld Hansen i kendelsen.

Ole Vagners resterende kreditorer anført af Skat mener derfor, at Nykredit fik særbehandling på bekostning af de andre kreditorer, som måtte se deres tilgodehavender slettet fra aftalen.

Ole Vagner har i senere år boet i Cambodia, hvor han driver lotterivirksomheden Lucky Star Dragon Lotto. Sagen omkring den tvivlsomme rekonstruktion afgøres i Landsretten i februar.

Politiet dropper sag om skattesvig mod tidligere ejendomsmilliardær

Landsretten stadfæster René Müllers fængselsdom

Ejendomsspekulant får meget mildere dom i ankesag

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier