Tidligere ejendomsmilliardær tæt på konkurs efter gældsfinte

Den tidligere ejendomsmatador brugte ifølge retten Radiometer-milliardær Johan Schrøder som stråmand for at slippe ud af gældspost på en halv milliard.
Foto: Steen Wrem/Polfoto/Arkiv
Foto: Steen Wrem/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU FINANS

Ejendomsinvestoren Ole Vagner, som i 2007 tjente 1,3 mia. kr. på salget af koncernen Keops, er tæt på at gå personlig konkurs, efter at en planlagt rekonstruktion af hans gæld på 500 mio. kr. afbrydes af Sø- og Handelsretten.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den tidligere ejendomsmatador brugte ifølge anklagen sin ven og forretningspartner, Radiometer-milliardæren Johan Schrøder, til at få stemt rekonstruktionen af gælden igennem, da han købte en fordring fra hovedkreditoren Nykredit for 53 mio. kr. De penge lovede Ole Vagner ifølge retten at betale tilbage til Johan Schrøder.

"Da midlerne til køb af Nykredits engagement (...) skulle tilbagebetales af Ole Vagner, har han reelt købt fordringen, hvorved han indirekte og med egne ord fik kontrol med rekonstruktionen," skriver Torben Kuld Hansen i kendelsen.

Ole Vagners resterende kreditorer anført af Skat mener derfor, at Nykredit fik særbehandling på bekostning af de andre kreditorer, som måtte se deres tilgodehavender slettet fra aftalen.

Ole Vagner har i senere år boet i Cambodia, hvor han driver lotterivirksomheden Lucky Star Dragon Lotto. Sagen omkring den tvivlsomme rekonstruktion afgøres i Landsretten i februar.

Politiet dropper sag om skattesvig mod tidligere ejendomsmilliardær

Landsretten stadfæster René Müllers fængselsdom

Ejendomsspekulant får meget mildere dom i ankesag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også