Ballerup og Fredericia er favoritter hos udenlandske virksomheder

Når udenlandske virksomheder vælger placering i Danmark er det afgørende, hvem der ellers udgør nabolaget, viser ny forskning fra Kraks Fond.
Den franske producent af elmateriel Schneider Electric er blandt de udenlandske virksomheder, der har valgt at placere dansk hovedsæde i Ballerup. | Foto: Schneider electric danmark
Den franske producent af elmateriel Schneider Electric er blandt de udenlandske virksomheder, der har valgt at placere dansk hovedsæde i Ballerup. | Foto: Schneider electric danmark

Når udenlandske virksomheder skal vælge et hjemsted i Danmark, kigger de især efter berømte varemærker og klynger af ligesindede selskaber, og her er den københavnske forstadskommune Ballerup favorit, skriver Børsen.

Forskere fra Kraks Fond har nemlig undersøgt, hvilke byer der har tiltrukket den største andel af udenlandske virksomheder. Her kommer Ballerup ind på en førsteplads, da 25,3 pct. af kommunens arbejdspladser er udenlandske.

"Det betyder meget, hvor lang tid det tager at få tilladelser og papirer i orden, for mange virksomheder vil gerne hurtigt i gang. Og det er min opfattelse, at Ballerup er i stand til at ordne tingene hurtigt," siger Stephen Brugger, adm. direktør i USA's handelskammer i Danmark, Amcham Denmark, til Børsen.

Resten af listens top-10 udgøres af Glostrup, Brøndby, Tårnby, Høje-Taastrup, Herlev, Albertslund, Gladsaxe, Hvidovre og Allerød, fremgår det.

København kommer ind på en 17.-plads med 15,7 pct. udenlandske virksomheder, mens den første by uden for Sjælland er Fredericia på en 15.-plads med 16,3 pct. udenlandske virksomheder.

Ifølge Kristian Bendix Drejer, direktør i Business Fredericia, spiller faktorer som en dyb havn, tog, motorvej og lufthavn tæt ved en vigtig rolle.

"Det er ikke en lige konkurrence for alle. Men det gælder om at have et vedvarende fokus på branding og infrastruktur, så man bruger sin styrke og udvikler den," siger han til Børsen.

Nedslidt butikscenter får borgmester til at lange ud mod falleret finansmand

Jyske og fynske kommuner er de mest erhvervsvenlige

20 kommuner gør det billigere at eje erhvervsejendomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også