Guldsmed sælger slot

Tidligere guldsmed sælger slot efter blot tre måneders salgsperiode. Køber fik millionrabat.
Foto: LILIENHOFF.
Foto: LILIENHOFF.

Sophienlyst Slot har nu fået ny ejer. Efter at være udbudt til en pris på 15 mio. kr., har den nye ejer købt slottet, der ligger ved Ronæsbro på det vestlige Fyn, for 11,9 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse fra boligsiden Boliga.

Den tidligere guldsmed Heinitz Leth købte slottet for tre år siden på tvangsauktion til den nette sum af knap 5 mio. kr.

Køber er Susan Astani-Kjær, der er gift med erhvervsmanden Christian Kjær, og hun har givet 11,9 mio. kr. for det. En pris, der ligger nogle millioner under guldsmedens ønskede pris, men som dog er noget mere, end hvad han selv måtte slippe.

Slottet er bygget i 1880, og er siden da blevet moderniseret med blandt andet et spir med kobbertag og en facade med detaljer i bladguld.

Til salg i tre måneder

Da Heinitz Leth satte slottet til salg, vurderede han overfor Fyens Stifttidende, at købet var en god forretning, uagtet at slottet krævede noget istandsættelse.

"Vi har brugt en del penge på at opdatere de tekniske installationer til blandt andet de to swimmingpools. Men regnestykket ser stadig fornuftigt ud, hvis vi får den ønskede pris," sagde 63-årige Heinitz Leth til avisen på daværende tidspunkt.

Slottet rummer 1344 kvm fordelt på 17 dobbelte hotelværelser med eget toilet og bad samt to store swimmingpools beliggende på en 12.457 kvm stor grund ud til Fønsvang sø.

Sophienlyst Slot blev udbudt til salg tilbage i august og stod til salg i 93 dage, før liebhavermæglerkæden Lilienhoff, der har stået for salget, ifølge Boliga kunne lukke handlen. Lilienhoff har ikke ønsket at kommentere handlen eller slottets nye ejerforhold, skriver boligsiden videre.

Den tidligere ejer af Sophienlyst Heinitz Leth ejer selv flere ejendomme i Nyborg.

Guldsmed vil spinde guld på slot

Dubai-køber bejler til Foss-familiens gods

Eks-milliardær sætter sit slot til salg på internettet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende