EjendomsWatch

Fjendtlig overtagelse truer kinesisk ejendomsgigant

Den kinesiske ejendomsmastodont Vanke er blevet omdrejningspunkt i en regulær magtkamp med det private forsikringsselskab Baoneng, der køber heftigt op i Vanke. Senest har Baoneng købt aktier for 1,5 mia. kr. på en enkelt dag.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/POLFOTO

Den kinesiske ejendomsgigant Vanke er blevet mål for en fjendtlig overtagelse. Det skriver Berlingske Business.

Vanke er stiftet af en af Kinas mest profilerede erhvervsledere Wang Shi, der nu er formand for selskabet, som sidste år kunne fremvise et resultat på cirka 18 mia. kr. og en omsætning på 184 mia. kr. Det gør ifølge Berlingske Business Vanke til verdens største ejendomsudvikler af boliger målt på omsætning. I 1991 blev selskabet børsnoteret i Shenzhen som en af de første i Kina. Siden er det også blevet til en notering i Hong Kong.

I dag er Vanke et af de mest værdifulde selskaber på det kinesiske aktiemarked.

Men det har også sin pris. For sidste år begyndte det private forsikringsselskab Baoneng at købe voldsomt op i Vanke, der gjorde dem til den største aktionær. Det fik ledelsen til at suspendere al handel under dække af, at ”en større omstrukturering af Vanke var undervejs.”

Undervejs har der været forskellige forsøg fra Vankes side på at afværge den fjendtlige overtagelse, men da handlen af Vanke-aktierne blev genoptaget i denne uge – efter at have været suspenderet i et halvt år – købte Baoneng med det samme aktier for 1,5 mia. kr. Baoneng har nu en aktieandel på 24,9 pct.

 Lego-arving planter penge i Vejle-ejendom

 AP Ejendomme køber byggegrunde for 115 millioner i Odense

 Københavnsk ejendomsudvikler er tilfreds med bundlinjen 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier