EjendomsWatch

Industriens Pension har langvarig appetit på ejendomme

Der vil også i de kommende år være stor appetit på at investere i ejendomme hos pensionsselskabet Industriens Pension, siger investeringschefen.

Peter Frische

Pensionsselskabet Industriens Pension forventer også i de kommende år at have stor lyst til at investere i ejendomme.

Den lave rente gør nemlig, at selskabet i større grad fokuserer på alternative investeringer, herunder ejendomme, som giver en stabil, løbende indkomst. Det skriver CXO Magasinet, der udgives af PwC og distribueres med papirudgaven af Berlingske torsdag.

Siden man ansatte ejendomsinvesteringschef Peter Frische for tre år siden, har Industriens Pension brugt 2,5 mia. kr. på kontor- og snart også boligejendomme. Går alt efter planen, skal selskabet over de kommende to-tre år have brugt 5 mia. kr.

"Som verden ser ud nu, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at se meget mere aktivitet i forhold til alternative investeringer. Og her er det for os hele tiden en balance: Har vi kompetencerne; kan vi få det afkast, vi skal have i forhold til de risici, vi påtager os; og får vi en tilstrækkelig præmie for dem? Det er klart, at jo flere aktører på markedet, desto større risiko er der for, at afkastet falder. Så hvis prissætningen bliver så skarp, at vi ikke længere kan hæve en risikopræmie, vil det blive aktuelt igen at vende blikket endnu mere mod noterede papirer," siger Peter Frische til magasinet.

Holder vågent øje

Industriens Pension har siden Peter Frisches ankomst fået en langt mere langsigtet investeringsstrategi for ejendomme, hvor man køber ejendommene for at beholde og forvalte dem selv. Hvad angår kontorbygninger går selskabet hovedsageligt efter attraktive beliggenheder i København og Aarhus, da organisationen er for lille til at skabe den nødvendige merværdi, hvis bygningerne for eksempel ligger på den københavnske vestegn. For boligejendomme satser man mere bredt.

Industriens Pension kigger også på muligheden for at investere i strøgejendomme til butiksbrug, men her har man på grund af aggressivt prissætninger ikke fundet den rette mulighed.

"Men vi vil gerne ind. Så vi holder et vågent øje," siger Peter Frische.

Industriens Pension har i dag 4,5 mia. kr. investeret via ejendomme.

Industriens Pension vinder international pris

Industriens Pension: Svært at finde attraktive ejendomsprojekter 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier