EjendomsWatch

Fast Ejendom øger overskud med færre tomme lejligheder

Det børsnoterede selskab forventer et mindre tilbageslag i 2016.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Højere lejeindtægter og færre tomme lejligheder har sikret fremgang i indtjeningen for selskabet Fast Ejendom, som udlejer ejendomme i Storkøbenhavn, Aarhus, Trekantsområdet og på Fyn.

Fast Ejendoms lejeindtægter steg sidste år til 80,5 mio. kr. fra 72,8 mio. kr. Samtidig har selskabet øget den såkaldte udlejningsgrad til 91,5 pct. mod 81,7 pct. i starten af 2015.

De to forhold har sikret en fremgang i driftsindtjeningen, som sidste år steg til 42,6 mio. kr. fra 38,2 mio. kr. i 2014, hvis man fraregner værdireguleringer af ejendomme og finansielle poster.

Nedgang overskud og pengestrømme i 2016

"I løbet af 2015 har både den generelle økonomiske udvikling og forholdene på det danske ejendomsmarked været præget af en vis optimisme," skriver selskabet i sit regnskab.

Efter skat lyder overskuddet på 33 mio. kr. - en markant forbedring fra et plus på 6,2 mio. kr. i 2014 - og det svarer til en forrentning af egenkapitalen på 33 pct., hvilket bestyrelsen kalder tilfredsstillende.

Fast Ejendom venter i 2016 en mindre tilbagegang, da ledelsen spår et driftsoverskud før værdireguleringer og finansielle poster på 40 mio. kr. Sidste år var den post på 42,6 mio. kr.

Samtidig regner selskabet med positive pengestrømme på 28 mio. kr. mod 33,3 mio. kr. i 2015.

"Forventningerne til den økonomiske udvikling i Danmark er fortsat positive, om end der ventes en relativ beskeden realvækst i de kommende år," skriver Fast Ejendom i regnskabet.

Betaler ikke udbytte

Ejendomsselskabet oplyser desuden, at det netop har startet dialoger med selskabets realkreditinstitutter med henblik på at forhandle en fremtidig finansieringsstruktur.

Bestyrelsen i Fast Ejendom lægger ikke op til, at der bliver udbetalt udbytte til aktionærerne oven på regnskabet for 2015.

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier