Ejendomme leverer plusser i "turbulent 2022" hos Danica

Trods markante trecifrede millionnedskrivninger på ejendomsværdierne oplevede Danica Ejendomme sidste år resultatvækst. Topchef Michael Nielsen beskriver resultatet som ”meget tilfredsstillende.”
Michael Nielsen, adm. direktør hos Danica Ejendomme. | Foto: PR / Danica Ejendomme / Sara Gangsted
Michael Nielsen, adm. direktør hos Danica Ejendomme. | Foto: PR / Danica Ejendomme / Sara Gangsted

Værdinedskrivninger på over 900 mio. kr. kan ikke umiddelbart spolere humøret hos Danica Ejendomme, der kommer ud af ”et turbulent 2022” med vækst på top- såvel som bundlinje.

Det fremgår af et netop offentliggjort regnskab og en medfølgende pressemeddelelse på dagen, hvor ejeren, Danske Bank, aflægger årsrapport.

Mens omsætningen i form af lejeindtægter voksede knap 6 pct. til 866 mio. kr., rundede resultatet før skat milliarden mod 953 mio. kr. året før. På driftssiden realiserede pensionsinvestorens ejendomsforretning et overskud på 609 mio. kr., hvilket er over 100 mio. kr. mere end i 2021.

Alt i alt består Danicas ejendomsportefølje af 111 aktiver samt adskillige udviklingsprojekter, der tilsammen løber op i en værdi af 37 mia. kr.

Værdiansættelsen sker ud fra afkastkrav, som svinger mellem 3,65 og 8,75 pct. – en spids højere end niveauerne i 2021-regnskabet, hvilket afspejler lidt lavere værdier.

Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme, noterer sig, at ”vi har haft et rigtigt godt år med et solidt driftsafkast, betydelig nedgang i tomgangen og yderligere trimning af porteføljen.” 

”Set i lyset af, at 2022 var præget af høj inflation, stigende renter og krig i Ukraine, er det meget tilfredsstillende med et resultat på den gode side af en milliard kroner,” siger Michael Nielsen i meddelelsen.

”Til trods for markedsudviklingen og et investeringsmarked, der især i sidste halve år af 2022 har ligget rimeligt stille, fik vi solgt en del ejendomme fra med en god avance. Samtidigt foretog vi flere attraktive investeringer, der kan være med til at give vores pensionskunder et godt afkast.”

Mens tomgangen ved nytårstid lå på 2,4 pct. for boliger, var tallet 7,2 pct. for selskabets erhvervsejendomme.

I det forgangne år solgte Danica Ejendomme fra for omkring en halv milliard, mens der blev tilføjet bolig- og erhvervsejendomme for små 900 mio. kr.

Indeværende år beskrives i meddelelsen som ”udfordrende.” Her vil selskabet fokusere på ”at holde den lave tomgang og arbejde på at få den sænket yderligere for erhvervsejendomme, videreførelse af de store projekter såsom Postbyen, Papirøen, Tuborg Strandeng og Sluseholmen,” lyder det.

Samlet set må Danica-koncernen indkassere et negativt resultat før skat på 121 mio. kr. Året forinden lød overskuddet på 2,2 mia. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også