EjendomsWatch

International investorduo introducerer ny ejendomsaktør på dansk jord

Last mile-logistik er det primære mål for nyt ejendomsselskab, som Brunswick Real Estate og Pictet Alternative Advisors kaster ud på det danske marked med en eksisterende portefølje på 58.000 kvm i bagagen.

Tonsbakken 10 i Skovlunde vest for hovedstaden er den senest opkøbte og hidtil dyreste ejendom i Lindus' portefølje. Logistikaktivet blev i sommer overtaget for 75,5 mio. kr. | Foto: Google Street View

Et nyt dansk ejendomsselskab har set dagens lys. Det drejer sig om Lindu Ejendomme, der er stiftet af svenske Brunswick Real Estate og schweiziske Pictet Alternative Advisors, og som lægger fra land med en eksisterende portefølje på ti storkøbenhavnske erhvervsejendomme.

Det skriver selskaberne bag i en pressemeddelelse.

Lindu Ejendomme opererer inden for såkaldt last mile-logistik og har et erklæret mål om at fordoble den nuværende 58.000 kvm store portefølje over de kommende år. Det skal ske ”gennem opkøb af enkeltejendomme eller mindre porteføljer,” som det hedder.

Målet er logistik-, lager- og industriejendomme i hovedstadsområdet samt ”de bedste lokationer i Jylland,” og her vil aktivernes udviklingspotentiale veje tungt.

”På trods af usikkerhed i markedet har vi en stærk tro på de underliggende faktorer, der driver udviklingen i den danske last mile-logistiksektor. Derfor er vi fortsat dedikeret til at udvide porteføljen med vores partnere i Brunswick,” siger Charlie Baigler, opkøbsansvarlig hos Pictet, i meddelelsen.

Brunswick åbnede i begyndelsen af 2020 kontor i Danmark med Jes Rovsing, tidligere transaktionschef for kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments i Danmark, i spidsen. Jes Rovsing, der over det seneste år har opbygget Lindus-porteføljen, vil fremover fungere som ekstern strategisk rådgiver for både Brunswick og Lindu.

Det nye selskab vil i den kommende tid blive styret fra Brunswick-kontoret i Stockholm, hvor Anthony Romano og Kasper Stagis Nielsen, der blev ansat i maj, og som tidligere har været hos Newsec og Cushman & Wakefield Red, vil have det primære ansvar.

Ejendommene i Lindus er placeret i Ballerup, Skovlunde, Taastrup, Brøndby, Ishøj og Albertslund på den københavnske vestegn samt i Værløse nord for hovedstaden. Ifølge tinglysningen løber den samlede anskaffelsessum op i mere end 340 mio. kr.

Ny landechef: ”Det der med ejendomme, det var jeg nødt til at forfølge”

Brunswick åbner dansk kontor med tidligere Aberdeen-chef i spidsen

Ejendomsrådgiver tager navneforandring

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier