EjendomsWatch

Medie: Nrep vil overtage dansk ejendomsfond for 8 mia. kr.

Fokus Asset Management står til at miste forvaltningen af sin største fond, skriver Insidebusiness.

Nrep-topchef Claus Mathisen står ifølge mediet Insidebusiness foran et danske opkøb til 8 mia. kr. | Foto: Nicolai Lorenzen

Den opkøbsivrige ejendomsforvalter Nrep, der råder over aktiver for 130 mia. kr., er på vej til at udvide butikken nok engang. Denne gang med en overtagelse for omkring 8 mia. kr. af fonden Commercial Real Estate Denmark, hvor flere danske pensionsselskaber er medinvestorer, skriver Insidebusiness.

En model går på en samlet overtagelse og et efterfølgende salg af enkeltdele, fremgår det.

”Der mangler således kun få detaljer, før handlen sandsynligvis kan blive annonceret inden for få uger,” skriver mediet, der også oplyser, at et salg skal være igangsat bag om ryggen på den nuværende forvalter af fonden, Fokus Asset Management, som ved et salg risikerer at miste en tredjedel af sit forretningsomgang.

Fonden kan føre sin historie tilbage til det hedengangne Aberdeen Asset Management, der i dag bærer navnet Abrdn og som netop var fundamentet for, at den daværende landechef Tonny Nielsen gik solo og etablerede Fokus Asset Management, hvilket EjendomsWatch tidligere har beskrevet.

Nrep ønsker ikke over for Insidebusiness at kommentere et eventuelt køb af fonden, men slår fast, at opkøbsinteressen trods mere usikre markeder fortsat er til stede.

Nrep skal udvikle fremtidens byer

Fokus-boss varsler flere opkøb efter svensk entre: ”Næste skridt er Finland”

Nrep sælger Trøjborg Centret for trecifret millionbeløb

Nrep-direktør gør klar til mere usikre tider

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier