EjendomsWatch

Jysk-arvinger vil øge ejendomsportefølje med milliarder: Opruster på bolig og kontor

Investeringsstrategien hos Lars Larsen Group går bl.a. ud på at øge eksponeringen mod bolig- og kontorejendomme som modvægt til det, der i dag udgør familiekoncernens stærkeste ben inden for fast ejendom: detail og logistik.

Cathrine Bakke Ahlmann skiftede sidste år Velliv ud med Lars Larsen Group. | Foto: PR

Lars Larsen Group (LLG), der er ejet af arvingerne til Lars Larsen og gruppen bag Jysk-koncernen, vil de kommende år øge ejendomsporteføljen med et par milliarder. Det skal ske gennem nye udviklingsprojekter, fortæller ejendomsinvesteringschef Cathrine Bakke Ahlmann til Børsen.

LLG, der i dag har ejendomme for omkring 6 mia. kr., er pt. inde i en ”transformation,” der går ud på ”at differentiere porteføljen,” fortæller ejendomsinvesteringschefen, der i 2021 – to år efter stifterens død – blev sat i spidsen for en ny strategi på ejendomsområdet.

”I forhold til historien kigger vi nu mere ind i bolig- og kontorprojekter, som giver mere modvægt til vores øvrige investeringer, og som konjunkturmæssigt er mindre følsomt i forhold til retail og logistik,” lyder det fra Cathrine Bakke Ahlmann.

Årets Ejendomsvirksomhed 2022 – foreslå din kandidat HER

Omkring halvdelen af LLG-porteføljen består i dag af detail- og logistikejendomme, og disse segmenter vil fortsat udgøre en betydelig del af familiekoncernens investeringsben, selvom der vil blive skruet op for investeringerne i eksempelvis boliger, lyder det.

Rene kontor- og boligejendomme udgør i dag hhv. 18 og 16 pct. af LLG’s ejendomsportefølje.

Kontor og bolig var også omdrejningspunktet så sent som i sidste måned, da EjendomsWatch talte med netop Cathrine Bakke Ahlmann i forbindelse med, at LLG overtog det fulde ejerskab af en større ejendomsportefølje i København K, som man sammen med Schou Family Invest havde købt af den afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre.

Jysk-arvinger køber partner ud af Fabricius-Bjerres tidligere ejendomsportefølje

Lars Larsen-arving vil gøre Jysk-familiens golfresort rentabelt

Jysk-familien køber Hommelhoff-livsværk: Vil fordoble formue inden for fem år

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier