EjendomsWatch

Første halvårs transaktionsvolumen bider rekordåret 2021 i haserne

Trods dystre udsigter viser nye tal fra analysefirmaet Redata, at årets første seks måneder kastede en volumen på over 48 mia. kr. af sig, hvad professionelle ejendomshandler angik. Dermed er der ikke langt op til tallene for et 2021, der slog alle rekorder.

Med en registreret transaktionsvolumen på 48,3 mia. kr. er første halvår af 2022 under en milliard fra det tilsvarende tal for de første seks måneder af rekordåret 2021. Det viser netop offentliggjorte tal fra leverandøren af ejendomsdata Redata

Hvor 40 pct. af handlerne var tinglyst, blev 60 pct. af transaktionerne gennemført som selskabshandler, og køberfeltet var ligeligt fordelt mellem danske og udenlandske investorer.

Boliger stod med 43 pct. som vanligt for hovedparten af volumen, og hovedstadsområdet lå ikke overraskende klart forrest i feltet med en volumen på 25,2 pct., hvilket svarer til mere end halvdelen af den samlede nationale volumen.

Alt i alt blev der gennemført 286 handler i København og omegn i årets første seks måneder, og her rundede gennemsnitsprisen pr. handel 88 mio. kr. Set over hele landet ligger snittet på 26,4 mio. kr. pr. handel.

Dermed har 2022 ”potentiale til endnu et stort år,” lyder det fra Redata i rapporten Analyse & Indsigt, inden der skrues en kende ned for optimismen:

”Men stigende renter og et marked hvor køber og sælger får sværere ved at finde hinanden, kan måske gøre op med den trend.”

I det forgangne år steg transaktionsvolumen fra kvartal til kvartal for at toppe med 46,4 mia. kr. i perioden fra oktober til december. I år løftede volumen sig fra 18,3 mia. kr. i første kvartal til 30,1 mia. kr. i andet kvartal. Dermed overgik andet kvartal i år den tilsvarende periode sidste år med en milliard.

Årets hidtil største handel blev gennemført så sent som i juni, da Orange Capital Partners overtog Nrep-boligportefølje på 110.000 kvm til en værdi af mere end 4,8 mia. kr.

Det seneste halvandet år har Redata registreret over 600 handler, hvor der er blevet givet afslag i forhold til udbudspriserne, og hvor det vægtede afslag i første kvartal sidste år lå på 6,2 pct., var tallet vokset til 12,6 pct. 15 måneder senere.

Selskabshandler med ejendomme tegner sig for halvdelen af transaktionsvolumen

Nye data: Otte ud af ti ejendomshandler sker under udbudsprisen

Endnu en platform for ejendomsdata ser dagens lys

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier