EjendomsWatch

Sampension kaster sig over sin tredje plejeboliginvestering

134 seniorboliger i Slagelse er seneste resultat af samarbejdsaftale med Scandinavian Property Development.

I Valby har Sampension tidligere etableret friplejehjem. Nu følger et i Slagelse efter, som kommer til at se således ud. | Foto: PR-visualisering

Et af landets største pensionsselskaber, Sampension, fortsætter sin strategiske satsning på investeringer inden for plejeboliger, som man i første omgang har afsat 1 mia. kr. til. I Slagelse skal 134 seniorboliger således skyde op og stå klar i 2024, meddeler selskabet fredag morgen.

”Vi ser generelt gode investeringsmæssige perspektiver i moderne ejendomme inden for pleje- og seniorboligsegmentet. For udbuddet af boliger er begrænset, mens efterspørgslen blandt lejere samtidig er stigende. Derfor har vi øget fokus på investeringer i dette segment, hvilket forstærkes af den demografiske udvikling,” udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension, i meddelelsen.

Der er tale om Sampensions tredje investering under en strategisk samarbejdsaftale mellem Sampension og Scandinavian Property Development (SPD) om udvikling af senior- og plejeboliger. Den første var i 51 seniorboliger i Frederikssund, mens den anden var i et friplejehjem i Valby.

”Vi ser Sampension som en optimal langsigtet ejer af de færdigudviklede ejendomme, og vi kan derfor fokusere 100 pct. på at identificere og udvikle nye projekter i samarbejde med kommuner og friplejeoperatører, da vi forsat ser et voksende behov i segmentet,” udtaler Niclas Thorsbrenner, partner i SPD, i meddelelsen.

Selve driften af friplejehjemmet i Slagelse, som Erik Arkitekter har tegnet, skal varetages af Danske Diakonhjem, der i forvejen har over 60 selvejende plejehjem og friplejehjem og dermed er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

Sampension vil udvide ejendomsportefølje i kølvandet på rekordhøjt milliardafkast

Pensionsaktører vil spinde guld på aldrende befolkning – skyder milliarder i nye boliger

Milliardsatsning rulles i gang: Sampension overtager friplejehjem i Valby

Sampension afsætter 1 mia. kr. til plejehjem og seniorboliger

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier