Industriens Pension køber kontorejendom til over 600 mio. kr.

Pensionsselskabet overtager hovedkvarter for biotekselskabet Genmab, der er under opførelse af NCC i Valby.
Hjørneejendommen i Valby er en af to kontorbygninger, som NCC opfører, og hvor den ene nu får Industriens Pension som ejer. | Foto: PR-visualisering: Dissing+Weitling Architecture
Hjørneejendommen i Valby er en af to kontorbygninger, som NCC opfører, og hvor den ene nu får Industriens Pension som ejer. | Foto: PR-visualisering: Dissing+Weitling Architecture

Et spritnyt domicil til biotekselskabet Genmab samt et tilhørende parkeringshus er seneste tilføjelse til ejendomsporteføljen hos Industriens Pension.

Ifølge en pressemelding fra entreprenøren og udvikleren NCC overtager pensionsselskabet det kommende hovedsæde på hjørnet af Gammel Køge Landevej og Carl Jacobsens Vej i Valby, når det står færdigt i marts 2023.

”Der er tale om en attraktiv og fremtidssikret kontorejendom, der er beliggende i et område med rigtig god infrastruktur i form af både motorvej og nærliggende metro- og S-togsstation. Den 15-årige lejekontrakt med Genmab passer godt ind i vores strategi som langsigtet ejer,” udtaler Søren Tang Kristensen, ejendomschef i Industriens Pension.

Handelen har en værdi på ca. 620 mio. danske kr. og vil få en positiv indtjeningseffekt for NCC Property Development i første kvartal 2023, fremgår det.

Bygger to huse

Det kommende Genmab-domicil er en del af Kontorværket i Valby i København, hvor der skal bygges to kontorhuse og et parkeringshus.

Kontorejendommen til Genmab opføres i fem etager som en slags kube omkring en central atriumgård, og i stueetagen vil der være reception, mødecenter og kantine, oplyser NCC, der er i handlen er blevet rådgivet af advokatfirmaet Bech-Bruun.

”Kontorværket bliver et arkitektonisk flot projekt og er placeret med en stærk infrastruktur, der gør transporten for medarbejderne optimal. Nu sælger vi første bygning og parkeringshuset til Industriens Pension, som er en professionel udlejer og en god ejer for Genmabs hovedsæde,” siger Ole Faurby, direktør i NCC Property Development i Danmark, i meddelelsen.

Ejendommen opføres til DGNB-certificering på guld-niveau, ligesom den certificeres efter kravene til Lavenergiklasse 2015 og overholder den frivillige energiramme 2020.

Industriens Pensions er rådgivet af Accura, Deloitte, Kuben Management, Deas og CBRE, mens Colliers har stået for salget.

Pensionsselskabet, der har 3F og DI som sine største ejere, har i dag en ejendomsportefølje på 11 mia. kr., hvoraf 6,5 mia. er investeret i danske ejendomme. Den samlede pensionsformue overstiger 200 mia. kr.

Medie: Nrep og Industriens Pension sikrede sig projekt til 4 mia. kr. efter spøjs budkrig

Industriens Pension skruer op for mørtel og mursten

Industriens Pension vil øge investeringer i bygninger med offentlige lejere

Industriens Pension skal udvikle milliardprojekt i Nordsjælland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende