EjendomsWatch

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

CRED's milliardportefølje består bl.a. af københavnerejendommen på Oslo Plads 2 ved Østerport Station. | Foto: Google Street View

Den økonomiske udvikling og ikke mindst de stigende renter har fået flere tunge investorer til at skrue så meget ned for risikovilligheden, at to forestående milliardhandler med danske ejendomme er lagt på is. Det skriver Insidebusiness.

Konkret drejer det sig ifølge mediet om et hidtil hemmeligholdt salg af porteføljen hos Commercial Real Estate Denmark (CRED) – en fond, der bl.a. er ejet af Lægernes Pension og P+, og som rummer værdier for op imod 8 mia. kr. Mulige købere (heriblandt Nrep) skulle have trukket sig én efter én, og en rabat på ca. 1 mia. kr. har nu fået partnerne til at sætte købsprocessen på pause.

Det samme er angiveligt tilfældet med detailkoncernen Salling Group, der for nylig gik i markedet med ejendomme for ca. 2 mia. kr.

En anonym investor, der har haft begge sager under lup, men som endte med at trække snuden til sig igen, udtaler, at ”ingen har lyst til at købe ind til for høje priser, som markedet er lige nu.”

”Den stigende usikkerhed medfører, at vi er nødt til i langt højere grad end tidligere at kigge efter håret i suppen og sætte prisen derefter,” lyder det fra vedkommende.

Amerikansk investor køber op i Ballerup: ”Passede ikke ind” hos sælger

Kapitalforvalter trimmer milliardfond med strategiske frasalg

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier