EjendomsWatch

Nedlagte sygehuse kan få nyt liv som sundhedshuse

Regeringen og alle partier i Folketinget har indgået aftale om en sundshedsreform, der indebærer op til 25 nærhospitaler som en slags udvidede sundhedshuse.

Det tidligere Give Sygehus er nu solgt til boligformål. Men andre nedlagte sygehuse i landet kan fiølge regeringen gå en ny fremtid i møde som sundhedshuse. | Foto: PR / Esoft

Der kommer op til 25 nærhospitaler i Danmark. Det indgår i sundhedsreformen, som alle partier er med i.

Aftalen er blevet præsenteret fredag. De sidste detaljer faldt på plads natten til fredag, og sundhedsreformen har været længe undervejs. Den er blevet udfordret af håndteringen af coronakrisen.

Det er en aftale, som rummer tiltag for samlet 6,8 milliarder kroner over de næste otte år.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ved præsentationen.

”Vi har en aftale om en sundhedsreform, der styrker det nære sundhedsvæsen. Vi har mange partier med. Det kan ikke blive mere bredt,” siger Heunicke.

Her er begejstringen blandt nogle af aftalepartierne moderat. Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, kalder reformen for ”en fin lille aftale”.

”Løser denne aftale alle udfordringer i det danske sundhedsvæsen fremadrettet? Nej. Det gør den bestemt ikke. Det er en fin lille aftale. Det er et skridt i den rigtige retning,” siger Geertsen.

S-regeringen havde i sit sundhedsudspil lagt op til op mod 20 nærhospitaler, der reelt bedst kan beskrives som udvidede store sundhedshuse. Det er uklart, hvor alle nærhospitaler skal placeres i landet. Men det kan eksempelvis være i nedlagte sygehuse.

Kæde af sundhedsklinikker på vej i ti byer

Staten sælger fire jyske ejendomme – herunder ”perle” i Aarhus

Pub-brødre skal få nyt liv i nedlagt sygehus

Lokal udvikler føjer hotel til boligprojekt på nedlagt hospital

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier