EjendomsWatch

SIG leverer overskud i udfordrende marked

Det børsnoterede ejendoms- og investeringsselskab må se overskuddet dykket i første kvartal

Viborg er blandt de byer, hvor SIG har ejendomme. | Foto: PR / Viborg Kommune / Starkite Luftfoto

Scandinavian Investment Group, SIG, der har sat sig for at investere i ejendomme, obligationer og aktier, kom ud af første kvartal med et mindre millionoverskud, på trods af at investeringsmarkedet generelt har været udfordret af uro blandt andet som følge af krigen i Ukraine.

Bundlinjen viser et overskud på 3,5 mio. kr. mod et plus på 12,1 mio. kr. i samme periode året før.

Egenkapitalforrentningen faldt til 2,2 pct. fra 9 pct., men SIG har nu haft positive afkast ni kvartaler på stribe og er heller ikke direkte påvirket af krigen.

”Selskabets har ingen investeringer eksponeret imod noget, som direkte vil blive påvirket af den aktuelle krig i Ukraine, og i forhold til de stigende renter, har selskabet lange realkreditlån i alle fire ejendomme, og vil derfor, hvis der konverteres på nuværende kurser, kunne opnå en restgældsreduktion ved konvertering,” hedder det i kvartalsmeddelelsen.

For 2022 fastholdes forventningerne og målsætningen om en forrentning af egenkapitalen på gennemsnitligt 10-15 pct. årligt.

SIG erkender dog også, at afkastet vil variere, da der er udsving i selskabernes værdi samt de årlige reguleringer på ejendommene.

Scandinavian Investment Group tvivler på nyt rekordår

Ejendomsinvestor melder om resultat ”væsentligt bedre” end ventet

SIG køber produktionsejendom for 34 mio. kr. i Låsby

Ny ejendomsinvestor har kig på aktiver som andre har fravalgt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier