EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix

Parken Sport & Entertainment er kommet godt fra start i 2022, hvor en højere omsætning fra driftsaktiviteterne og et pænt overskud fra transferaktiviteterne har vendt underskuddet fra sidste års første kvartal til et overskud.

Parken øgede i første kvartal sin omsætning til 156,7 mio. kr. fra 122,1 mio. kr. i første kvartal sidste år. Omsætningen var i 2022 blandt andet påvirket af et lukket Lalandia fra 1. januar og frem til 3. februar samt en hel eller delvis nedlukning af F.C. København og Stadion, fremgår det af regnskabet.

Det primære resultat før amortiseringer, transferaktiviteter og særlige poster bød på et underskud på 28,0 mio. kr., som dog var en forbedring fra sidste års underskud på 62,9 mio. kr.

Medregnet transferaktiviteter på 84,5 mio. kr., særlige poster og amortiseringer endte det primære resultat med et plus på 62,5 mio. kr. mod sidste års underskud på 45,6 mio. kr.

Det høje resultat fra transferaktiviteter ”kan hovedsageligt tilskrives højere avancer fra salg af kontraktrettigheder”, skriver Parken i regnskabet.

Parken modtog i kvartalet 4,1 mio. kr. fra offentlige hjælpepakker i forbindelse med covid-19. Samlet løb særlige poster, hvor kompensationen indgår, op i 6,2 mio. kr.

Resultatet før skat landede på 51,6 mio. kr. mod et underskud før skat på 67,1 mio. kr. sidste år.

På bundlinjen stod et overskud på 40,3 mio. kr. I samme periode sidste år tabte Parken 52,3 mio. kr.

Parken opjusterede den 5. maj sine forventninger til regnskabsåret 2022 som følge af de realiserede resultater i første kvartal.

I januar meddelte bestyrelsen i Parken, at den ville afsøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje. Afsøgningen er per 31. marts ikke afsluttet, og der er ikke sikkerhed for, at det delvise eller hele salg vil blive gennemført, skriver Parken i regnskabet.

De nyligt opjusterede forventninger fastholdes derfor i dagens regnskab, og Parken venter således fortsat en omsætning på 925-975 mio. kr. og et resultat før skat på 100-125 mio. kr.

Medie: Parken skal udbygges til 50.000 siddepladser

Lalandia-parker og -feriehuse fordobler omsætningen hos Parken

Parken-frasalg kan gøre DBU til køber

Parken-ejer: Salg af ejendomme har den ”helt rigtige timing”

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier