EjendomsWatch

Realkredit Danmark ser svagt positivt marked

Ifølge tal fra Realkredit Danmark viser årets første kvartal positive takter på markedet for investerings- og erhvervsejendomme, omend tempoet er stilnet en smule af, lyder det fra chefanalytiker.

Status på detail over hele landet er endt i kategorien "neutral," idet udviklingen er bremset op, fremgår af analysen. På billedet er gågaden i Odense. | Foto: Brian Karmark/ERH

Markedet for investerings- og erhvervsejendomme fortsætter i årets første kvartal med gode takter, omend tempoet er gået lidt ned, når man sammenligner med fjerde kvartal sidste år.

Det fremgår af Danske Banks realkreditvirksomhed, Realkredit Danmarks, seneste rapport ”Temperaturmåling på investerings- og erhvervsejendomme i 1. kvartal.”

Således placeres det overordnede signal for bolig i kategorien ”svagt positiv,” hvilket er det samme som fjerde kvartal i 2021.

Markedet for detailhandel placeres i kategorien ”neutral.”

Kontor

Både Covid-19 og den stigende rente påvirker økonomien negativt, men det til trods, fik dansk vækst en god start på 2022, lyder det i målingen. Særligt trak transaktionsvolumen op i regnestykket.

Meget tyder på, at Dansk økonomi er tilbage på samme væksttrend, som gjaldt inden Coronavirus.

Antallet af ledige kommer stadig tættere og tættere på et historisk lavt niveau, lyder det fra Realkredit Danmark. | Foto: DANMARKS STATISTIK
Antallet af ledige kommer stadig tættere og tættere på et historisk lavt niveau, lyder det fra Realkredit Danmark. | Foto: DANMARKS STATISTIK

”Det positive signal er fortsat understøttet af den positive udvikling på arbejdsmarkedet. Der er en udbredt mangel på arbejdskraft inden for store dele af dansk økonomi,” lyder det i analysen.

Det samlede signal for kontor endte i kategorien ”positiv,” og det er særligt drevet af den høje fremgang i beskæftigelsen, uddyber chefanalytiker i Realkredit Danmark Mark Maack Gibson.

Antallet af ledige butikslokaler falder

Ny direktør for Realkredit Danmark vil vinde markedsandele

Dansk realkredit er guf for Wihlborgs

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier