EjendomsWatch

Pensionsselskab med milliardinvestering i Randers-projekt

AP Ejendomme skal sammen med Randers Kommune udvikle ny bydel med op til 8000 indbyggere. Det sker bl.a. med en milliardinvestering fra pensionsselskabets side.

Den nye bydel, Flodbyen Randers, kommer til at ligge i og omkring den kronjyske bys gamle industrihavn. | Foto: Randers Kommune

Når der over de kommende årtier skal opføres en bydel med plads til 7-8000 indbyggere centralt i Randers, bliver det med AP Ejendomme som milliardinvestor.

Det fremgår af en kommunal pressemeddelelse, hvori der indkaldes til pressemøde i morgen, onsdag, om udviklingsprojektet, der bærer navnet Flodbyen Randers.

”Man skal have dybe lommer og et langt sigte, hvis man går ind i det her,” udtalte Jens Heslop, direktør for Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune, tilbage i maj sidste år i et interview med EjendomsWatch.

Kommunen havde dengang netop indledt jagten på en samarbejdspartner til udvikle bydelens etape 1 og 2, der inkluderer omkring 170.000 etagemeter.

Gennem et såkaldt arealudviklingsselskab skulle en sådan samarbejdspartner ”i den institutionelle klasse,” som Jens Heslop formulerede det, forpligte sig til at aftage 25 procent med en option på yderligere 25 procent.

AP Ejendomme er datterselskab til AP Pension og har Peter Olsson som adm. direktør.

Randers jagter investor med ”dybe lommer og langt sigte” til udvikling af 170.000 kvm

Byråd baner vejen for privat investor til ny havnebydel

Randers Kommune ønsker medindflydelse og jagter investorer til ny havnebydel

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier