EjendomsWatch

Svenskere vil bygge skole ved nordsjællandsk kommunegrænse

Svensk ejendomsselskab med voksende dansk portefølje vil erstatte ældre skole med en moderne uddannelsesinstitution på tværs af to kommuner nord for hovedstaden.

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) har holdt til i Cirkelhuset i over 30 år. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Det svenskejede ejendomsselskab Wihlborgs har indledt samarbejde med Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) om opførelsen af en ny skolebygning i Kokkedal, der også skal rumme international skole. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Uddannelsesinstitutionen holder i dag til på Cirkelhusgrunden, og hvis plangrundlag og byggetilladelse går igennem, kommer fremtidens NGG til at ligge på hver side af kommunegrænsen mellem Hørsholm og Fredensborg.

"Der er lidt vej endnu," konstaterer Johan Tofte, projekt-og udviklingschef i Wihlborgs, men tilføjer, at "vi vil rasende gerne forsøge at løse NGG's udfordringer."

Lokalplanen involverer hhv. det såkaldte "Tangen"-erhvervsområde ved Christianshus på Hørsholm-siden og den nye bydel Format i Fredensborg Kommune. Cirkelhusgrunden i Kokkedal er i dag ejet af UTF Invest, som NGG solgte ejendommen til for 100 mio. kr. i 2017.

Wihlborgs udvider dansk kontorportefølje: Overtager ejendomme for over 100 millioner

Ny Wihlborgs-chef ser muligheder i potentielt skrumpende marked

Wihlborgs tror fortsat på det danske marked

Investorer vil bygge hotel på 17 etager i Nordsjælland 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier