EjendomsWatch

250 nye boliger og nyt bykvarter på vej i Glostrup

Udvikler og pensionsselskab, som ikke har arbejdet sammen før, har indgået aftale om at udvikle et nyt bykvarter i Glostrup med DGNB Guld-certificerede boliger. Ny letbane løfter interessen.

Feltet markeret med rødt markerer området, hvor det nye bykvarter med 250 boliger skal ligge i Glostrup. | Foto: PR / AG Gruppen

Lægernes Pension og AG Gruppen vil i et joint venture opføre 250 nye boliger i Glostrup vest for København. Det fremgår af en pressemeddelelse, der ikke røber projektsum.

"Vi forventer os meget af det nye samarbejde med Lægernes Pension. Vi har fra starten oplevet en stor gensidig respekt og forståelse imellem os, og jeg er sikker på, at vi vil levere et stærkt nyt boligprojekt," udtaler Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen.

Opførelsen af de nye boliger skal efter planen påbegyndes i begyndelsen af 2023. Grunden, de skal ligge på, er 13.000 kvm stor og huser i dag Glostrup Butikstorv Diget.

"Glostrup Kommune er i rivende udvikling. Den kommende letbane, en generel udbygning af infrastrukturet samt udvikling af nye, spændende boligområder i kommunen vil skabe en mere sammenhængende, attraktiv og levende by og tiltrække nye beboere til kommunen," lyder det fra Robin Feddern i meddelelsen.

Det nye bykvarter bliver med fokus på et levende bymiljø med attraktive boliger samt fællesskab, grønne uderum og butiksliv.

"Vi ser frem til at arbejde sammen med AG Gruppen om at skabe et nyt bykvarter i Glostrup. Vi har tillid til AG Gruppens store erfaring på området og har derfor valgt også at være med i udviklingsprocessen. Projektet er med til at øge den langsigtede kvalitet og holdbarhed i pensionskassens ejendomsportefølje," lyder det fra Jan Henrik Willard, chef for alternative investeringer og aktier i Lægernes Pension.

Rum Arkitekter har leveret idéoplægget til projektet. Boligerne kommer til at have varierende størrelse, så de efter planen henvender sig til både unge, familier og ældre.

Joint venture-aftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. AG Gruppen har i processen været rådgivet af Bruun & Hjejle, mens Lægernes Pension har været rådgivet af Bech Bruun.

Casa køber 50.000 kvm grund i Storkøbenhavn og vil udvikle ny bydel

Opkøbsivrige amerikanere overtager boliger på københavnsk vestegn fra udviklerduo

Topdanmark, Nrep og AG Gruppen skyder milliardprojekt med boliger i gang 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier