EjendomsWatch

Parken-formand køber sig ind i konkurstruet hotel: "Vi skal have ryddet op"

Allan Agerholm, formand for Parken Sport & Entertainment, har sammen med en partner købt en større aktiepost i Bandholm Hotel, som er tæt på konkurs. "Vi har taget en kalkuleret risiko," siger erhvervsmanden, der går efter en hurtig genåbning af hotellet. Først skal han dog have styr på finanserne, der tilsyneladende sejler.

"En af de andre mindretalsaktionærer derinde spurgte mig, om jeg ville være med til at prøve at finde en redningsplan, qua jeg har en historik inden for turisme. Og det ville jeg gerne," siger Allan Agerholm, der i december 2020 stoppede som adm. direktør i Bella Center-ejeren BCHG. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

En profil fra dansk erhvervsliv kommer nu det nødlidende Bandholm Hotel på Lolland til undsætning.

Der er tale om den tidligere Bella Center-direktør Allan Agerholm, der i dag er formand for selskabet bag fodboldklubben FCK og badelandet Lalandia, Parken Sport & Entertainment. Erhvervsmanden har gennem et delvist ejet selskab købt mellem 33,33 og 49,99 procent af Bandholm Hotel Holding, fremgår det af CVR.

"Et selskab, som jeg er medejer af, har erhvervet en større aktiepost i Bandholm Hotel Holding her til formiddag, og vi har afholdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor jeg er blevet valgt ind som formand," siger Allan Agerholm til EjendomsWatch mandag.

Det erhvervende selskab, Bandholm Invest, er ejet 50-50 af Allan Agerholm og erhvervsmanden Christian Bruun, der har en baggrund inden for kommerciel turisme. Sidstnævnte indtræder som adm. direktør i Bandholm Hotel Holding.

"Nu skal vi i gang med at få redet trådene ud dernede. Vi skal have ryddet op," siger Allan Agerholm.

Når du siger ”ryddet op”, hvad vil det så sige?

"Til at starte med har vi sørget for, at selskaberne er registreret i henhold til selskabslovgivningen. Det var de ikke. Nu skal vi ind og kigge i bøgerne," siger den nyslåede hotelejer.

Tocifret millionunderskud

Bandholm Hotel kom i mediernes søgelys i sidste uge, da det kom frem, at personalet har ikke fået løn for december, og den tidligere adm. direktør, Charlotte Høyer, er stoppet med øjeblikkelig virkning.

På den baggrund fortalte en af medejerne, ejendomsinvestor Claus Juel, at hotellet var på vej mod konkurs.

"Selskabet har brugt for mange penge, og det går ikke at drive en sund virksomhed videre ovenpå kviksand," sagde Claus Juel i den forbindelse til TV2 Øst.

Lige nu kender vi ikke engang saldoen på årsregnskabet, så det skal vi lige have regnet færdigt på.

Allan Agerholm, medejer og bestyrelsesformand i Bandholm Hotel Holding

Udfordringerne afspejler sig i driftsselskabet, Bandholm, der er ét af tre selskaber under Bandholm Hotel Holding, hvor de øvrige to er ejendomsselskaber, der ifølge seneste regnskaber har grunde og bygninger for ca. 31 mio. kr.

Driftsselskabet kom ud af 2020 med et underskud på 12 mio. kr. Og det blæser op til endnu et stort underskud i 2021, lyder det fra Allan Agerholm.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at driftsselskabet har lidt betragtelige tab i 2020 og 2021. Det skal vi selvfølgelig ind og kigge på, hvordan vi kommer ud af," siger Allan Agerholm.

Du er ikke bange for at have købt katten i sækken her?

"Lad os sige, at vi har taget en kalkuleret risiko på nogen områder, men jeg kender det her produkt, hotellet, rigtig, rigtig godt, og jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor det ikke skal kunne klare sig i et normalt marked," siger han.

Kreditorer har fået aktier

Allan Agerholm fortæller, at forløbet omkring hans nyetablerede ejerskab i Bandholm Hotel er gået "meget stærkt." Han fortæller, at han først kom ind i billedet i sidste uge, i forbindelse med mediernes skriverier om den overhængende konkurs.

"En af de andre mindretalsaktionærer derinde spurgte mig, om jeg ville være med til at prøve at finde en redningsplan, qua jeg har en historik inden for turisme. Og det ville jeg gerne," siger Allan Agerholm.

Til at starte med har vi sørget for, at selskaberne er registreret i henhold til selskabslovgivningen. Det var de ikke.

Allan Agerholm, medejer og bestyrelsesformand i Bandholm Hotel Holding

Konkret har Allan Agerholm erhvervet ejerandelene fra selskabet Erhvervsinvest, der er ejet af erhvervsmændende Rolf Gordon Adamson og Peter Hauge Jensen.

Disse var de sidste af den oprindelige investorkreds, der købte Bandholm Hotel i 2019, efter at Claus Juel købte sin ejerandel på ca. 40 procent af Nicolai Dines Kærgaard i januar 2021.

Ifølge 2019/2020-regnskabet for Bandholm Hotel Holding har selskabet desuden lavet en kapitalforhøjelse ved gældskonvertering på godt 24 mio. kr. Dette har ifølge EjendomsWatchs oplysninger medført, at en række kreditorer i selskabet har fået ejerandele i selskabet, og det er en af disse, der har taget kontakt til Allan Agerholm.

"Det er privatpersoner, der ejer resten. Det er en lille håndfuld minoritetsaktionærer, som sidder derinde af forskellige årsager," lyder den kortfattede forklaring fra Allan Agerholm.

Konkurs stadig en mulighed

Allan Agerholm oplyser, at han ikke kender hverken den tidligere investorkreds, som han har købt sine ejerandele af, eller selskabets anden storaktionær, Claus Juel, som han nu skal arbejde sammen med.

"Jeg har lige præcis mødt manden i dag på et teamsmøde. Vi havde en rigtig fin snak, både på generalforsamlingen og på det konstituerende bestyrelsesmøde bagefter," siger Allan Agerholm, der ikke vil afvise nogen løsninger på den nuværende situation – heller ikke konkurs.

"Det finder jeg ud af senere på ugen. Vi skal ind og kigge i det i løbet af ugen sammen med revisor, og så finder vi ud af, hvad der er op og ned i det. Lige nu kender vi ikke engang saldoen på årsregnskabet, så det skal vi lige have regnet færdigt på."

Jeg kender det her produkt, hotellet, rigtig, rigtig godt, og jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor det ikke skal kunne klare sig i et normalt marked.

Allan Agerholm, medejer og bestyrelsesformand i Bandholm Hotel Holding

Kunne man forestille sig et scenarie, hvor man lader driftsselskabet gå konkurs, uden at det går ud over ejendomsselskaberne?

"Ja, rent regnskabsteknisk kan det godt ske, mens ejendomsselskaberne bliver driftet videre af en ny operatør. Om det er det, det bliver – det ved jeg simpelthen ikke endnu," siger han.

Hvis du ikke engang kan sige, om selskabet er solvent, så rejser det spørgsmålet om, hvad du har betalt for at få ejerandelene. Har du bare fået dem?

"Nej, nej, vi har skam købt dem, men det er klart, at de er købt til en fordelagtig kurs, taget i betragtning at hotellet er lukket. Der er jo en ejendomsportefølje; der er jo et hotel. Hvordan vi så får sat det i drift igen, den plan skal først lægges nu," siger Allan Agerholm, der går efter at få hotellet åbnet "hurtigst muligt."

Personalet har ikke fået løn: Bandholm Hotel tæt på konkurs 

Fratrådt BCHG-direktør bliver konsulent efter "vanvittigt år på alle mulige måder" 

Parken-formand sår tvivl om nødvendighed af flere pladser

Bella Center-ejer siger farvel til topchefen efter gensidig aftale

54 almene boliger skal rives ned 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier