EjendomsWatch

Efterspørgsel på ejendomsdata får lejeboligplatform til at ændre kurs

Lejeboligplatformen Boligportal oplever "massiv efterspørgsel" på ejendomsdata. Derfor udvider selskabet nu med en dataløsning, så man kan komme tættere på de professionelle aktører i branchen.

"Vi er i fuld gang med at udbygge vores forretning fra at være en lejeboligplatform for lejeboliger til at blive en strategisk samarbejdspartner," forklarer Anders Hyldborg, adm. direktør hos Boligportal. | Foto: PR/North Media

Lejeboligplatformen Boligportal oplever stor efterspørgsel på den ejendomsdata, virksomheden har indsamlet over en 20-årig periode, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det får Boligportal til at udvide sortimentet og tilbyde professionelle aktører i ejendomsbranchen en ny dataløsning.

"Løsningen er efterspurgt af både den lille udlejer og den store ejendomsudvikler, der for alvor har fået øjnene op for, hvor værdifuldt analysearbejdet kan være for deres forretning," udtaler Anders Hyldborg, adm. direktør i Boligportal.

Ifølge meddelelsen vil man med dataløsningen bl.a. kunne undersøge nye mulige investeringer og afdække hvor meget, boligsøgende vil betale for et lejemål.

Og flere ejendomsselskaber kan se muligheder i Boligportals løsning.

"Med Boligportals løsning og dataplatform har vi adgang til en stor mængde information, som vi kombinerer med egne data og data fra andre eksterne datakilder. Herigennem kan vi træffe bedre beslutninger til fordel for miljø, fællesskaber og byer," lyder det fra Kell Møller, digitaliseringschef i Nrep.

Boligportal har de seneste år haft øget fokus på at blive ejendomsbranchens professionelle sparringspartner, hvilket den nye dataløsning kan ses som et konkret eksempel på.

Nyt digitalt værktøj giver ejendomsudviklere bedre grundlag for at investere 

Boligudlejer bruger proptech til at sænke tomgangen

Endnu en platform for ejendomsdata ser dagens lys

Ejendomdanmark: Branchen står på tærsklen til større digital transformation 

Digital kortplatform skal give branchens aktører "unik indsigt" i ejendomsmarkedet 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier