EjendomsWatch

Investorduo modsvarer "akut mangel på logistikarealer" med 37.000 nyopførte kvm

Britiske Verdion og Aviva Investors oplever markant efterspørgsel på lagerplads og bygger nu yderligere til logistikcentret E20 Park Copenhagen syd for hovedstaden. Der sker uden lejer på plads. Dermed afsluttes projektets første fase.

40 pct. af den danske befolkning vil ifølge investorerne bag E20 Park Copenhagen kunne nås inden for en times kørsel fra logistikcentret. | Foto: PR / Verdion

Med opførelsen af yderligere 37.000 kvm i forbindelse med E20 Park Copenhagen tager britiske Verdion fat på sidste del af logistikcentrets første etape. Det skriver den knap 12 år gamle ejendomsinvestor og -udvikler i en pressemeddelelse.

Logistikcentret, der fuldt udbygget vil brede sig over 150.000 kvm og dermed være en af de største af sin art i Danmark, er placeret ved Køge Bugt Motorvejen (E20) i Solrød syd for København.

Peter Michael Tetzlaff, nordisk investeringschef hos Verdion peger på, at "hovedstadsområdet fortsat oplever en akut mangel på logistikarealer."

"Faciliteterne vil være af høj kvalitet, bæredygtige, og frem for alt vil de give flere vækstmuligheder til de mange virksomheder, der ekspanderer som følge af e-handel og anden sektorvækst," siger Peter Michael Tetzlaff i meddelelsen.

Spekulativt byggeri til rette tid

Mens Verdion varetager udviklingen, er det landsmændene Aviva Investors, der står bag finansieringen af byggeriet. Kapitalforvalteren, der ved udgangen af sidste år havde aktiver for omkring 3240 mia. kr., er en del af den britiske pensions- og forsikringsgigant Aviva.

Ifølge George Fraser-Harding, der har titel af fund manager hos Aviva Investors, er det "det helt rigtige tidspunkt at udbyde spekulativt bygget lagerplads."

"Der er stor efterspørgsel i hele Norden på nye logistikkvadratmeter – både lige nu og her, men også i takt med mere langsigtede muligheder for vækst," lyder det fra George Fraser-Harding.

Erhvervsmægleren CBRE har ansvaret for udlejningen af lagerfaciliteterne, der efter planen vil stå klar primo 2023. Allerede til april vil mindre lagerenheder på samlet set 12.000 kvm stå færdigopført til E20 Park Copenhagens første lejere.

Logistikinvestor hyrer teknisk direktør

Investor i logistikejendomme: Markedet i Danmark halter efter alle vores nabolande

Britisk ejendomsinvestor med vokseværk åbner i Danmark med CBRE-profil i front

Britisk investor udvikler Danmarks største logistikcenter i Storkøbenhavn til 1,5 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier