EjendomsWatch

Rekordår i sigte for udviklere – "kamp om entreprenørerne" intensiveres

Med udsigt til en samlet projektsum på over 100 milliarder næste år, er aktiviteten blandt landets projektudviklere på det højeste niveau siden finanskrisen. "Vi ser et marked, der ikke er dækket," lyder det fra Nrep-direktør. Forsyningsproblemer og prisstigninger kan dog give forsinkelser.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Næste år vil byde på den højeste byggeaktivitet på dansk jord siden finanskrisen. Alt i alt kommer nye udviklingsprojekter til at løbe op i ca. 103 mia. kr., lyder det i en ny analyse fra interesseorganisationen Bygherreforeningen, som Børsen refererer til.

Med i opgørelsen er projekter over 40 mio. kr., og tallet 103 mia. kr. skal ses i lyset af et travlt 2021, hvor den samlede projektsum steg fra 74 til 96 mia. kr.

Med udsigt til byggeprojekter for 3,2 mia., hvilket udgør en stigning på 50 pct., er udvikleren Nrep en af de aktører, der bekræfter tendensen, og investeringsdirektør Olli Fischer fortæller, at behovet for nybyggeri især inkluderer boligsegmentet.

"Vi er især vokset de seneste to til tre år på egenudviklede projekter. Det gør vi, fordi vi ser et marked, der ikke er dækket," siger Olli Fischer.

Ifølge Bygherreforeningen kan de nuværende forsyningsproblemer og prisstigninger dog ende med at stikke en kæp i hjulet på flere projekter og føre til "kamp om entreprenørerne", som Henrik L. Bang, direktør i foreningen, formulerer det.

Klumme: Renten vil forblive lav – materialemangel spiller ind 

Bygherreforeningen tiltrækker flere private aktører og runder "magisk grænse"

Coronakrisen går sporløst hen over byggebranchen 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier