EjendomsWatch

Medie: Gefion jagter ny gevinst i kølvandet på fiasko

Salg af et forsinket boligprojekt i København for 300 mio. kr. kan blive næste skridt i Gefion Groups jagt på penge, skriver Insidebusiness. Ifølge mediet er det dog tvivlsomt, hvor stor gevinsten bliver, når gælden er betalt.

Thomas W. Færch, stifter af Gefion Group, er på vej til at sælge projekt med uvis gevinst. | Foto: PR / Gefion Group

Ejendomsudvikleren Gefion Group har ifølge mediet Insidebusiness hyret erhvervsmægleren CBRE til at finde en køber til sit færdigbyggede studieboligprojekt i Store Kongensgade i København, der som tidligere omtalt af EjendomsWatch har været plaget af forsinkelser, entreprenørkonkurs og tvister.

Ejendommen er bogført til 300 mio. kr., men der er gæld til kreditorer på 239 mio. kr. og koncernlån på over 70 mio. kr., skriver mediet.

Gefion-chef Thomas W. Færch afviser at udtale sig om, hvor stor gevinst, selskabet regner med at opnå, men han erkender over for Insidebusiness, at det "desværre har kostet mere at færdiggøre projektet end oprindelig forventet."

Salgsbestræbelserne kommer efter, at det Gefion-kontrollerede selskab Hometown – der tidligere hed Victoria Properties – i sidste uge meddelte, at et forsøg på at rejse over 100 mio. kr. i ny kapital blev opgivet på grund af for lille interesse blandt risikovillige investorer.

Hometown aflyser aktiesalg efter svag investorinteresse

Gefion-chef om milliardplan: Vi mener den er realistisk

Gefion-selskab udbyder nye aktier: Investorer oplyses om stribevis af risici 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier