EjendomsWatch

Briefing uge 45: Kasketforvirring gange to

Normalt gør advokater sig umage med at undgå dobbeltroller. Men nogen formår alligevel at håndtere dem med et bredt smil.

Foto: Colourbox

Det kan næsten ikke siges tydeligere:

"Hvis selskabet ikke eksekverer sin ny investeringsstrategi eller ikke gør det med succes, vil det få væsentlig negativ indvirkning på selskabets forretning og dermed dets fremtidige resultat, finansielle stilling og værdien af selskabets aktier. Selskabet vurderer, at risikoen for, at ovenstående risiko indtræder, er middel."

Ovenstående er et uddrag fra det børsprospekt, som det Gefion Group-kontrollerede ejendomsselskab Hometown har sendt på gaden i anledning af, at selskabets kasse er ved at løbe tør. Derfor forsøges rejst 120 mio. kr. i frisk kapital, som – hvis det lykkes – vil reducere Gefions ejerandel til 7 pct.

Kapitalrejsningen er afsættet for denne ugens overflyvning af ejendomsbranchen, Briefing.

Tre gange Færch

Er der én, der har særlig stor interesse i, at Hometown lykkes med kapitalrejsningen, er det Gefion Groups stifter og kontrollerende ejer, Thomas W. Færch, der også sidder som adm. direktør i Hometown og desuden er storaktionær i Hometowns ejendomsforvalter, Roof Management.

Blandt hele feltet af forvaltere i markedet har Thomas W. Færch pudsigt nok valgt Roof Management, det tidligere Gefion Investorsalg, hvor han selv er aktionær med aktuelt 30 pct. og tidligere 50 pct. i ejerandel.

Dobbeltrollerne bliver adresseret i børsprospektet som en risikofaktor, som potentielle investorer skal være opmærksomme på.

Interessant i den sammenhæng er også, at pensionsselskabet P+, der i andre sammenhænge lægger vægt på at investere ansvarligt, også når det gælder ledelsesmæssige forhold, ikke har noget problem med at indtage posten som bestyrelsesformand i selskabet i skikkelse af chefen for transaktioner i P+, Nina Grunow-Jensen.

Rette mand til opgaven

Men som en anden historie fra ugens løb illustrerer: Hvorfor lade andre komme til, hvis man nu har valgt den helt rigtige aktør til en opgave?

Det var svaret, da EjendomsWatch satte luppen på ejendomsrådgiveren Arup Hvidt, hvor advokat Morten Heding Andersen har "arvet" en række almene fonde som kunder fra sin far, advokat Torben Heding Andersen, selvom fondene i deres natur er selvejende. Selv sammenligner han med Robert Uggla, formand for A.P. Møller Fonden, hvis forgængere grundlagde Mærsk.

"Der er jo ingen grund til at lade andre ødelægge tingene," som farmand siger. Selv er junior ikke i tvivl om, at er han er præriens bedste mand.

PFA på milliardopkøb

På opkøbsfronten var ugen spækket med transaktioner.

EjendomsWatch var først med nyheden om, at PFA har overtaget to københavnske ejendomme i en samlet handel til over 1,3 mia. kr. med pensionsselskabet P+.

Selvom det går fem år, før den nye ejer kan gennemføre renoveringer – takket være regeringens såkaldte Blackstone-indgreb – så har selskabet tid at vente:

"Så længe prisen er derefter. Og det er den," som ejendomsdirektør Michael Bruhn udtrykte det over for EjendomsWatch mandag.

Også Invesco, Niam, Core Property, Highbrook Investors og Vision Properties satte penge i mursten, sidstnævnte i en øjebæ, som udvikler Jesper Brunander udtrykte det.

Tilbage er kun tilbage at ønske god weekend.

Briefing uge 44: For grimt til at være grønt

Briefing uge 43: Til lykke til Lykke

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Briefing uge 41: Ægte rødt, men hvor længe? 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier