EjendomsWatch

Danskerne låner rekordmeget i realkreditten til boligkøb

I tredje kvartal tog danskerne realkreditlån for 43,5 milliarder. Det er det højeste i statistikkens levetid.

Foto: Thomas Borberg

Det er efterhånden en velkendt historie, at boligmarkedet er buldret frem under corona, og nu bekræfter endnu et tal den historie.

Danskerne lånte i tredje kvartal rekordmange penge i realkreditinstitutterne. Det viser tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Her blev der lånt 43,5 milliarder kroner til boligkøb. Det er det største udlån på et kvartal i levetiden for statistikken, der er lavet siden 1995. Det store udlån kommer ifølge Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering, oven på et stort antal handler i første halvdel af året.

"En boligkøber får først sit lån, når de overtager boligen, og typisk går der noget tid, før det sker."

"Det kan forklare den stigning i udlån, vi ser, selv om handelsaktiviteten i den seneste periode har været dalende", siger han i en pressemeddelelse.

Boligpriserne er steget stejlt under corona, og til salg-skiltene er hurtigt blev fjernet igen. Men den seneste tid er markedet gået lidt ned i gear.

I tredje kvartal blev der ifølge tal fra Bolgsiden, der er ejet af landets mæglere, solgt 20 procent færre boliger end den samme periode sidste år.

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier