EjendomsWatch

Pensionskasser i historisk kursskifte: Presset afkast gør ejendomme mere interessante

Afkastet på vindprojekter falder i takt med, at efterspørgslen stiger. Det får nu en række af landets største pensionskasser til at overveje at flytte penge væk fra området. Pensiondanmark allerede har taget skridtet og har skruet op for ejendomme i stedet.

Foto: PR

Danske pensionsselskaber er ved at foretage et historisk kursskifte inden for grønne investeringer. Milliarder af investeringskroner bliver i disse år trukket ud af store havmølleprojekter – et område, hvor den danske pensionssektor ellers har været pioner på verdensplan og blandt de første til at investere i stor skala.

Tilbagerulningen sker paradoksalt nok på et tidspunkt, hvor udbuddet af havmølleprojekter rundt om i verden ventes at eksplodere. Alene i det kommende halvår skal der udbydes lige så meget havvind, som der samlet set er opsat i dag på globalt plan.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier