EjendomsWatch

Colliers spår "et af de mest travle år på ejendomsmarkedet nogensinde"

Erhvervsmægleren har indtil nu registreret ejendomshandler for 68 mia. kr., heraf alene 29 mia. kr. i tredje kvartal. To ud af tre handler i seneste kvartal skete med en udenlandsk investor.

Koncentons salg til Orange Capital Partners af denne Valby-ejendom er blandt de mange boligudlejningsejendomme, der blev solgt i tredje kvartal. | Foto: PR-visualisering

Et stærkt tredje kvartal skubber 2021 op på foreløbig 68 mia. kr. i ejendomstransaktioner, oplyser Colliers i en pressemeddelelse, der slår fast, at "2021 kan gå hen og blive et af de mest travle år på ejendomsmarkedet nogensinde."

Der blev samlet handlet for 29 mia. kr. i tredje kvartal, som viste en tydelige stigning i transaktionsvolumen i forhold til andet kvartal. Den høje volumen blev både drevet af store enkelthandler og af et gunstigt marked, skriver Gregers Nytoft Rasmussen, der er analysechef hos Colliers.

"Stigningen er først og fremmest drevet af, at mange har et stort kapitalplaceringsbehov. Der er simpelthen en masse penge i markedet, som skal investeres. Danmark betragtes forsat som et sikkert marked særligt hos de udenlandske investorer, som har været mest konkurrencedygtige i de største handler. Indtil videre har de stået for cirka 55 pct. af den samlede transaktionsvolumen i 2021, hvor især store internationale spillere som svenske Heimstaden og hollandske Orange Capital Partners har været aktive i Danmark," udtaler han.

Han tilføjer, at de udenlandske investorer for tredje kvartal isoleret set stod for 66 pct. af transaktionsvolumen.

Overhaler 2020

Med det høje niveau i tredje kvartal havner den samlede transaktionsvolumen i år indtil nu på godt 68 mia. kr. Til sammenligning var volumen for hele 2020 på 72 mia. kr. ifølge Colliers' tal.

"Investorer har fortsat størst appetit på sikre core-ejendomme – både når det gælder kontor og bolig. Over 75 pct. af de solgte ejendomme i 2021 til dato er core-ejendomme. Den tendens stiger i tredje kvartal til 80 pct.," skriver Colliers.

Opret et gratis prøveabonnement på EjendomsWatch her

"Appetitten er størst på boliger, der dermed stadig fylder mest i erhvervsejendomsmarkedet. Der er især stor interesse fra langsigtede investorer, som ikke er så risikovillige, men som har et behov for stabile afkast. Derudover ser vi også en stigende interesse for studieboliger blandt investorerne. Det er store handler såsom salgene af Poppelstykket og Telegrafkollegiet i Sydhavnen eksempler på,” lyder det videre fra Gregers Nytoft Rasmussen.

Også hoteller har oplevet en stigning i handlerne i 2021, selvom stigningen skal ses i forhold til nervøsiteten, som prægede markedet sidste år. Fremgangen blev især drevet af, at den amerikanske investor Starwood Capital både har købt Hotel Sankt Petri og Comfort Hotel Vesterbro i 2021, handler som EjendomsWatch tidligere har omtalt.

Ny analyse: Investeringer i boligejendomme boomer

Erhvervsmægler: Ejendomshandler for 39 mia. kr. i første halvår 2021 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier