EjendomsWatch

Gældsplaget kinesisk selskab indgår aftale om rentebetaling

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande beroliger finansmarkeder med udmelding om aftale.

Evergrande har været i vælten den seneste tid. | Foto: TYRONE SIU/REUTERS / X02605

Den gældsplagede kinesiske ejendomsgigant Evergrande har indgået en aftale med investorer om rentebetaling på et obligationslån.

Det meddeler selskabet tidlig onsdag morgen dansk tid.

Ifølge finansmediet Bloomberg News omfatter aftalen et beløb svarende til 36 mio. dollar, der snart forfalder.

Umiddelbart efter oplysningen kom frem, blev den kinesiske valuta styrket som et tegn på lettelse hos investorerne. På børsen i Shanghai stiger kurserne samtidig på andre børsnoterede selskaber i ejendomsbranchen.

Det kinesiske selskabs økonomiske vanskeligheder har de seneste dage været genstand for stor bevågenhed på aktiemarkederne, der frygter, at ejendomskoncernen kan trække andre med ned i et eventuelt kollaps, så krisen spreder sig som ringe i vandet.

Selskabets problemer udløste kursfald på de globale aktiemarkeder mandag af bekymring for, hvilke konsekvenser en eventuel konkurs kan få Kinas økonomi.

Evergrande skal ligeledes torsdag betale 83,5 mio. dollar af på et andet obligationslån, men der er ingen oplysninger om den forpligtelse. Den 29. september skal obligationsejere have yderligere 47,5 mio. dollar.

Selskabet, der i alt har optaget lån på over 300 mia. dollar, er noteret på aktiebørsen i Hongkong. Den er onsdag lukket på grund af ferie.

Kursen på Evergrande-aktien i Hongkong er hidtil i år faldet med næsten 85 pct.

Ejendomsgigant i Kina kan krakke: Lån er allerede blevet sværere for konkurrenter

Kinesisk ejendomsgigant styrer mod afgrunden 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier